Obamas talsmann, Josh Ernest, sier Obama mener det ikke er noen plass i det amerikanske demokratiet for å bruke vold for å fremme et politisk mål.

Trump har gjentatte ganger påstått at det kommende presidentvalget er fikset på forhånd i favør av demokratenes kandidat, Hillary Clinton, men han har ikke kunnet vise til bevis eller opplysninger som underbygger den alvorlige påstanden.

Bare hver tredje republikaner sier nå at de har tillit til at det vil bli en korrekt opptelling av stemmene på valgdagen. Faren er at millioner av mennesker ikke vil akseptere valgresultatet når det foreligger.

– Det skaper usikkerhet om hvordan Trump vil takle et eventuelt nederlag, sier Minerva-skribent Jan Arild Snoen til NTB.

Beskyldningene om valgfusk blir trolig tema når Hillary Clinton og Donald Trump møtes til den tredje og siste TV-duellen natt til torsdag norsk tid. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.