20,9 millioner forhåndsstemmer er allerede avlagt i USA, ifølge data fra US Election Project. Det utgjør over 20 prosent av de stemmeberettigede.

I vippestaten Florida er tallet enda høyere. Hver fjerde velger har allerede stemt.

Foreløpige tall viser særlig sterk økning blant kvinner og latinamerikanske velgere. Disse gruppene er Clintons kjernevelgere.

– Like greit å få det unnagjort. Jeg vil aldri stemme for Trump likevel, sier Melissa Sabrillon (19) i Miami.

Med sine 29 valgmenn er Florida den viktigste vippestaten i presidentvalget. Meningsmålingene viser omtrent dødt løp i Florida mellom Hillary Clinton og Donald Trump, ifølge Real Clear Politics.

Men blant forhåndstemmerne er Clinton soleklar favoritt. En måling ga henne 15 prosentpoeng ledelse hos denne gruppen før helgen, ifølge Reuters/Ipsos.

Både Trump og Clinton tilbringer mye tid i Florida og ber velgerne om å stemme tidlig.

Lørdag kveld talte Clinton under en gratiskonsert med sangartisten Jennifer Lopez i Miami.

Det sparker i gang en stjernespekket uke for demokraten, hvor hensikten er å få unge og minoritetsvelgere opp av sofaen. Jay-Z, Kate Perry og The National er blant artistene som stiller opp for Clinton de neste dagene.

19-årige Melissa Sabrillon har forhåndsstemt på Hillary Clinton.
19-årige Melissa Sabrillon har forhåndsstemt på Hillary Clinton. (Foto: Johannes Worsøe Berg)
Samme ettermiddag avla Sabrillon sin aller første stemme i et amerikansk presidentvalg. Lærerstudenten var ikke i tvil selv om Clinton vikles inn i en ny FBI-etterforskning kun dager før valget.

– Jeg stemmer på Hillary fordi vi ikke vil ha Trump. Familien min kommer fra Latin-Amerika, sier 19-åringen.

Vil ha alt på bordet

Det føderale etterforskningsbyrået FBI varslet fredag ettermiddag at det vil gjenoppta etterforskningen av Hillary Clintons e-postbruk mens hun var utenriksminister.

Etterforskningen ble avsluttet i sommer uten at det ble tatt ut tiltale mot henne. I stedet fikk Clinton sterk kritikk for å ha opptrådt skjødesløst da hun brukte en privat server til å håndtere offisiell korrespondanse.

Men det dukket opp nye eposter under etterforskningen av en annen sak. FBI-sjef James Comey så seg nødt til å varsle Kongressen.

Epostene ble funnet på en datamaskin som tilhører eksmannen til en av Clintons nærmeste medarbeidere.

FBI fant epostene under sex-etterforskningen av Anthony Weiner (52), som i sommer ble separert fra Clintons høyre hånd Huma Abedin.

Den tidligere kongressmannen er mistenkt for å ha sendt tekstmeldinger med seksualisert innhold til ei mindreårig jente.

– Valget står mellom en idiot eller en djevel. Jeg foretrekker idioten, sier Dave Suarez, som har stemt på Donald Trump.
– Valget står mellom en idiot eller en djevel. Jeg foretrekker idioten, sier Dave Suarez, som har stemt på Donald Trump. (Foto: Johannes Worsøe Berg)
Clinton ba FBI frigjøre all info i saken hun møtte pressen natt til lørdag norsk tid.

– Vi er 11 dager unna det viktigste valget i vår levetid. Forhåndsstemmingen har allerede begynt. Så det amerikanske folk fortjener å få den hele og fulle sannheten umiddelbart, sa Clinton.

Republikanerne grep nyheten begjærlig i et forsøk på å endre retningen på valgkampen. Donald Trump ligger rundt fire poeng bak Clinton på nasjonale målinger, ifølge Real Clear Politics.

– Dette er den største politiske skandalen siden Watergate. FBI ville aldri gjenopptatt saken hvis ikke de nye epostene innholdt sjokkerende lovbrudd, sa Trump under et valgmøte i Iowa natt til lørdag norsk tid.

Sjekk ut DNs vippestat-spill for å få en forståelse av hvordan valget avgjøres! (Artikkelen fortsetter under)

http://www.dn.no/staticprojects/2016/08/vippestatspillet/
 

I Nord-Carolina ropte publikum «Bur henne inne!» da Trumps visepresident Mike Pence gikk på scenen tidligere på kvelden. DN var til stede i salen.

– Vi må sørge for at Hillary Clinton aldri blir president i USA, sa Pence til jubel og taktfaste rop om å fengsle henne fra de fremmøtte.

Delt på midten

Noen timer utenfor valglokalet viste hvorfor Florida er så viktig i amerikanske presidentvalg: Velgerne DN møtte var delt på midten. Og ingen mente at e-postsaken vil gjøre stort til eller fra.

Lærerinnen Faith Gomez har stemt på Hillary Clinton.
Lærerinnen Faith Gomez har stemt på Hillary Clinton. (Foto: Johannes Worsøe Berg)
– Valget står mellom en idiot eller en djevel. Jeg foretrekker idioten. Han vil i det minste ikke gå til krig mot Russland, sier Trump-velger Dave Suarez.

– Donald Trump er en bra fyr. Suksessfull forretningsmann. Flott familie. Han vil gjøre bra ting for USA, sier Angelo Sabor.

Lærerinnen Faith Gomez kunne ikke vært mer uenig. Hun slår engasjert ut med hendene når FBI-etterforskningen bringes på bane.

– For noe bullshit! Dette er et røykteppe. Kun gammelt nytt, sier Gomez.

Les også: Vil sende ut flere barn dnPlus (DN+)

Krever omkamp om finansskatt dnPlus  (DN+)

Les hele avisen

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

- Vi her i Miami Gardens avgjør vanligvis om demokratene eller republikanerne vinner Florida
Sorte pastorer busser menigheten til stemmelokalene etter søndagsprekenen.
01:50
Publisert: