Kommentarene ble fanget på video i 2005. Nå ber flere partikolleger forretningsmannen trekke seg.

– Jeg vemmes over det jeg hørte i dag. Kvinner skal kjempes for og aktes, ikke behandles som objekter. Jeg håper at Trump behandler situasjonen med det alvoret den fortjener, sier lederen for Representantenes hus, Paul Ryan.

Han legger til at Trump ikke lenger kommer til å delta sammen med ham på et planlagt arrangement lørdag.

- Jeg har sagt og gjort ting jeg angrer på
Donald Trump ber om unnskyldning for språkbruken
00:57
Publisert:
 

Partikritikk

– I en valgkamp som ikke har vært annet enn et kappløp til bunnen, på et så kritisk punkt for nasjonen vår og med så mange som har forsøkt å være respektfulle for en rekordstor oppslutning i primærvalget, så er tiden inne for at guvernør Pence (Trumps visepresidentkandidat journ.anm.) tar over, sier tidligere Utah-guvernør Jon Huntsman til The Hill, ifølge VG.

Også Illinois-senator Mark Kirk, Utah-senator Mike Lee og kongressmedlem for Republikanerne, Barbara Comstock ber nå Trump tre til side.

Flere av Trumps utfordrere fra nominasjonsprosessen går også ut og viser sin avsky mot kommentarene.

– Som bestefar til to dyrebare jenter finnes det ingen unnskyldning som kan bortforklare Donald Trumps kritikkverdige kommentarer som degraderer kvinner, skriver Jeb Bush på Twitter.

Marco Rubio skriver på Twitter at Trumps kommentarer var «vulgære, grove og umulige å rettferdiggjøre.»

Alt om presidentvalget i USA

Beklager

Videoen som har skapt bølger i presidentvalgkampen ble tatt opp i 2005, men ble publisert av Washington Post fredag. Donald Trump befinner seg inne i en buss under opptaket og vet tilsynelatende ikke at lyden blir tatt opp. I samtale med radiovert Billy Bush forteller Trump om hvordan han prøver seg på kvinner.

– Jeg blir automatisk tiltrukket av vakre kvinner. Jeg bare begynner å kysse dem. Det er som en magnet. Bare kysser. Jeg venter ikke engang. Og når du er en stjerne, lar de deg gjøre det. Du kan gjøre hva som helst, sier Trump.

Den nåværende presidentkandidaten går videre til å fortelle at han beføler kjønnsorganene til kvinnene.

– Du kan gjøre hva som helst, gjentar han.

Trump kommenterer også puppene til en ikke-navngitt kvinne som han skal ha prøvd seg på.

Beklager

I en video publisert på Facebook-siden sin, sier Trump at ordene i videoen som Washington Post publiserte fredag ikke reflekterer den han er.

– Jeg sa det. Det var feil, og jeg beklager, sier Trump.

– Jeg lover å være en bedre mann i morgen og kommer aldri noensinne til å skuffe dere.

– Jeg har sagt og gjort ting som jeg angrer på, og ordene som ble sluppet i dag i denne over ti år gamle videoen, er en av dem, sier Trump i sin beklagelse.

Samtidig slår Trump hardt tilbake mot demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton.

– Jeg har sagt noen tåpelige ting. Men det er en stor forskjell på ordene og handlingene til andre folk. Bill Clinton har faktisk misbrukt kvinner og Hillary Clinton har mobbet, angrepet og ydmyket ofrene hans, sier Trump. (©NTB)

Alt om presidentvalget i USA

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Nina Jensen: – Statsbudsjettet er en gavepakke til bilistene.
Nina Jensen er kritisk til statsbudsjettet som hun mener mangler et grønt skifte.
01:33
Publisert:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert: