De vil i stedet at pengene brukes til å sikre partiet flest mulig plasser i Kongressen.

Brevet er adressert til leder i Republican National Committee (RNC), Reince Priebus, melder Politico. RNC er et partiorgan som samordner og finansierer partiets valgkamper.

– Vi mener at Donald Trumps splittende effekt, hans hensynsløshet, inkompetanse og rekordstore manglende popularitet kan føre til at valget blir et valgskred for demokratene, heter det i brevet, som blant annet er signert av flere tidligere kongressmedlemmer og personer som har hatt ledende stillinger i partiapparatet.

Frykter Trump-effekt

Republikaneren Andrew Weinstein, en uttalt Trump-kritiker, er blant initiativtakerne. Han opplyser at brevet kommer fra folk som ønsker at partiet skal beskytte partiets nåværende flertall i både Senatet og Representantenes hus.

I partiet er frykten stor for at Trumps lave oppslutning vil føre til at partiet taper flertallet i begge kamre i Kongressen.

Brevet begynte å sirkulere blant partimedlemmer tidligere i uken, og er ventet å bli sendt til Priebus i neste uke.

– Mister millioner

I brevet blir Trump kritisert for å ha kommet med en lang rekke uttalelser som har virket frastøtende på «millioner av velgere fra alle partier, deriblant funksjonshemmede, kvinner, muslimer, innvandrere og minoriteter».

– Han har også vist skremmende autoritære tendenser, deriblant trusler om å forby en hel religion innreise til landet, ordre til militæret om å bryte loven ved å torturere fanger, drepe familiene til mistenkte terrorister, overvåke lovlydige muslimske borgere i databaser og bruke utøvende myndighet til å innføre andre ulovlige og grunnlovsstridige tiltak, heter det i brevet.

Trump har ennå ikke kommentert brevet, men i en annen artikkel melder Politico at Trumps rådgivere skal møte flere av partiets sentrale partimedlemmer i Orlando i Florida fredag. Det er Trumps valgkampteam som skal ha bedt om møtet, noe som kan tyde på at Trump vil be om hjelp til å redde sin egen valgkamp.

Les også:
Spetalen-aksje opp over 110 prosent
Så lett mener hun det er å jobbe 130 timer i uken
Feilsendt e-post sendte oljeprisen opp

Anbefalt fra DNtv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

Podcast: Er Pokémon Go vår tids Tamagotchi? TV 2s høye spill. Og er bunnen nådd for norsk økonomi?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.