– Donald Trump har truffet sinnet til en middelklasse det går dårligere med og som er lei av den etablerte politikken, økonomien og mediene. I den grad Trump virkelig ønsker å gjøre livet bedre for arbeidsfolk i dette landet, er jeg og andre progressive innstilt på å jobbe sammen med ham, sier senatoren fra Vermont i en uttalelse.

Sanders lyktes ikke i nominasjonskampen mot Hillary Clinton, men han påvirket Demokratenes plattform i sosialdemokratisk retning, samlet mye støtte blant unge velgere og trakk partiet lenger til venstre. Men Sanders vil ikke samarbeide med Trump for enhver pris.

– Dersom han velger å føre en rasistisk, sjåvinistisk, fremmedfiendtlig eller miljøfiendtlig politikk, vil vi kjempe iherdig mot ham.

Sanders gikk også i rette med de etablerte politikerne og dyrket fram bildet av seg selv som en outsider i Washington. I likhet med Trump siktet han seg inn på de mange amerikanerne som føler at de sakker akterut i en mer globalisert verden med økende ulikheter. Etter at han tapte for Clinton, manet Sanders til samling mot Trump, som han kalte en farlig demagog.

Også senator Elizabeth Warren, som havnet i en offentlig og bitter ordkrig med Trump, er villig til å sette uenighetene til side og jobbe sammen med trump for arbeidsfolks beste. Hun sier samtidig at hun er dypt frustrert over Trumps valgseier. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les DN leder torsdag: Trump dnPlus

Les også: Hver åttende nordmann har tro på Trump

 
Trump møter Obama for å diskutere presidentskiftet

Republikanske folkevalgte varsler rask kursendring

Kjetil Wiedswang forteller om hva Donald Trump kan få til.
04:48
Publisert:

Demonstrasjoner mot Trump flere steder i USA
Flere steder i USA samlet demonstranter seg onsdag kveld for å markere sin motstand mot valget av Donald Trump som president.
00:58
Publisert:

Putin gratulerer Trump
-Dialogen mellom Washington og Moskva er i begge lands interesse, sier Putin, som håper han kan samarbeide med Trump om å bedre forholdet mellom de to landene.
01:18
Publisert:

Stoltenberg ser frem til å møte Trump
Under valgkampen sa Trump at USA dekker for mye av utgiftene til NATO og at det ikke er sikkert at de vil komme et medlemsland til unnsetning dersom det blir angrepet. Etter nattens valg rekker generalsekretær i NATO, Jens Stoltut en hånd til Trump.
00:47
Publisert: