Presidentkandidat Donald Trump foretok en uvant botsøvelse torsdag da han beklaget å ha fornærmet folk med sin ufine måte å snakke på.

– Noen ganger, når det går hett for seg i debatter og du snakker om en rekke emner, velger du ikke de rette ordene eller du sier feil ting. Jeg har gjort det, og tro det eller ei, men det beklager jeg, sa Trump på et valgmøte i Charlotte i delstaten North Carolina.

– Jeg beklager virkelig. Særlig der det har påført folk personlig smerte.

Brukte manus

Torsdagens møte er det første siden han byttet ut valgkampledelsen sin. De fleste spådde at endringen ville åpne for å «la Trump være Trump». Det var ventet at han skulle gå tilbake til sin skarpe og til dels splittende retorikk etter at han den siste tiden tidvis har lagt an en mildere og rundere tone i håp om å samle partiet. Flere har påpekt at så lenge Trump holder seg til manus, slik han gjorde torsdag, er tonen mer forsonende, mens det fort sklir ut når han improviserer og snakker «rett fra levra».

– For mye står på spill til at vi kan la oss oppsluke av disse tingene, men én ting lover jeg dere: Jeg kommer alltid til å servere dere sannheten, sa Trump, som for tiden sliter på meningsmålingene i så godt som alle de såkalte vippestatene, der seier kan bli avgjørende for utfallet av presidentvalget i november.

Henger etter

Hillary Clinton leder på meningsmålingene etter flere uker der Trump har stått for en rekke blemmer, som har drevet vekk de republikanske kjernevelgerne, samtidig som hans egne tilhengere river seg i håret.

Tidlig i valgkampen beskrev han mexicanere som kriminelle, og han har tatt til orde for å bygge en mur mot nabolandet i sør og å nekte muslimer innreise til USA. (©NTB)

Følg markedet med DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Les også:

Stortingsrepresentant ulovlig pågrepet

Telenor-sjef Sigve Brekke: Vimpelcom-salget er «i en planleggingsfase»

Blir størst i byggevarebransjen dnPlus  (+)

Anbefalt av DNTV:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert:

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.