Den republikanske presidentkandidaten var tirsdag i Texas for å delta i et TV-sendt folkemøte om behovet for strengere grensesikkerhet. Trump ble blant annet spurt av ordstyrer Sean Hannity fra Fox News om han vurderer å endre dagens regelverk for å gi oppholdstillatelse til lovlydige beboere som har oppdratt barn i USA.

– Det kan helt klart komme en oppmyking, for vi er ikke ute etter å såre folk, svarte Trump og la til:

– Vi har noen flotte folk i dette landet, og vi skal gjøre dette på humant vis. Vi skal følge loven.

Vil beholde «de gode»

Trump har flere ganger erklært at han vil sende ut 11 millioner mennesker som bor ulovlig i USA dersom han vinner høstens presidentvalg. Men i senere tid har han myket opp retorikken, og mandag sa han at det bare er «de dårlige folkene» han vil bli kvitt.

– Det første vi skal gjøre om og når jeg vinner, er at vi skal bli kvitt alle de dårlige typene. Vi har gjengmedlemmer, drapsmenn, mange dårlige folk som vi må få ut av dette landet. De skal vi få ut, sa han i et intervju med Fox News.

Snarlig avgjørelse

Trump grublet høylytt om hvorvidt det er rettferdig å splitte opp familier, og han spurte til og med publikum om hvilken innvandringspolitikk de ville ført.

– Du har en person som har vært i landet i 20 år, gjort en bra jobb og alt det der. Skal vi ta ham og familien og sende dem ut, spurte den kontroversielle presidentkandidaten.

Responsen fra publikum var blandet. Noen jublet da Trump foreslo at de ulovlige innvandrerne bør få bli i landet, mens andre ropte ut da han tok til orde for å sende dem ut. Deretter fulgte han opp med å si at han skal komme med en beslutning om utvisninger «veldig snart».

Følg markedene med DN Investor

Les også:

– Tilbake til at det fundamentale styrer

- Den viktigste grunnen til at det har gått så svakt

- Markedene vil lete med lys og lykte  

 

Hør DNs podcast: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

 

Anbefalt av DNtv:

 

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert:

Ikke dra hit hvis du har høydeskrekk
Denne helgen åpnet verdens lengste hengebro med glassbunn som gir deg en luftig opplevelse 300 meter over bakken.
00:39
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.