Tonen i meldingen som ble lagt ut tirsdag kveld, skiller seg fra den tidvis svært så skarpe og konfronterende retorikken den republikanske presidentkandidaten er blitt kjent for.

Han lover at han som president skal være det amerikanske folkets fremste forkjemper og at han vil «slåss for lik behandling, lik beskyttelse og lik anerkjennelse for enhver amerikaner». I tillegg lover han altså å avvise «fordommer, hat og undertrykking i alle former» og å strebe etter en fremtid bygget på felles kultur og verdier.

Tidligere i valgkampen har Trump langet ut mot ulike grupper, blant annet mexicanere og muslimer, men nå har han altså lagt ut en melding som er langt mildere i både form og innhold.

Nylig viste en tekstanalyse gjengitt iblant annet The Independent at Trump trolig skrev de hissigste og mest negative Twitter-oppdateringene fra sin Android-telefon, mens de mer forsonende og nedtonede oppdateringene var skrevet av rådgiverne hans og sendt fra en iPhone.

Det kommer ikke fram hvem som har skrevet den nye Facebook-oppdateringen, men den er i hvert fall signert Donald J. Trump. (©NTB)

Følg markedet med DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Les også:

Betalte millioner til skatteparadis dnPlus  (+)

– Det var det guttene ønsket seg  

Anbefalt av DNTV:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert: