Buffett viste til at Trump tapte penger for sine aksjonærer hvert år i ti år etter at han børsnoterte sine hoteller og kasinoer i 1995.

- Hvis en ape hadde kastet dart på en aksjeliste, ville den i snitt ha tjent 150 prosent, sa Buffett, ifølge Reuters.

Buffett utfordret også Trump til å vise frem sin skatteinformasjon. En Trump-talsperson viser til at Trump er under rutinemessig revisjon.

Buffett sier det samme gjelder ham, men at han gjerne stiller med sine tall - sammen med Trump. Trump kalte mandag Clinton for "djevelen" og hevdet at det er fare for valgjuks, skriver Bloomberg.

Utfordrer Trump

Buffett inviterte samtidig Trump til et åpent møte hvor de sammen kan gå gjennom sine selvangivelser.

Trump har nektet å offentliggjøre dokumentene og forklarer at hans ligning er til revisjon. Det er en dårlig unnskyldning, antyder Buffett.

- Jeg har en nyhet til ham – jeg er også under gransking, sier Buffett under et valgmøte for Hillary Clinton i delstaten Nebraska.

- Man er bare redd hvis man har noe å være redd for. Han er redd på grunn av dere, sa milliardæren til deltakerne.

Buffett antydet videre at han og Trump kan møtes «hvor som helst, når som helst» før valgdagen i november for å gå gjennom skattedokumentene sammen.

Støtter Clinton

Buffett er blant en rekke styrtrike amerikanere som støtter demokraten Clinton i presidentvalgkampen.

Forretningsmannen kom under mandagens Clinton-arrangement også med kraftig kritikk av Trumps ordkrig med foreldrene til en muslimsk soldat. Amerikaneren ble drept i Irak etter USAs invasjon i 2004.

- Hvordan i all verden kan du ta opp kampen med foreldre som har mistet en sønn, og snakke om oppofring fordi du har bygget en haug bygninger? spurte Buffett og fastslo at verken han selv eller Trump har ofret noe som helst.

Følg markedene med DN Investor

Les mer på DN.no:

- Dette tilsier at kronen skal bli sterkere utover høsten

Jason Arcilla (28) kan leve av å spille «Pokémon Go» (DN+)

Disse seks faktorene svekker oljeprisen  

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.