USAs etterretningsdirektør arrangerte brifingen for den republikanske presidentkandidaten. Den ble gjennomført i de sikre rommene i det føderale politiet FBIs lokaler i New York, melder TV-kanalen ABC. Demokratenes kandidat, Hillary Clinton, skal motta en separat brifing.

Gjennomgangen er en del av prosessen med å forberede kandidatene på å overta landets høyeste embete etter valget i november, der det blir avklart hvem av dem som blir USAs neste president. Kandidatene mottar informasjon om globale trusler mot USA.

Ifølge NBC fikk ikke Trump opplysninger om spionasje eller etterretningsvirksomhet. To av Trumps nærmeste rådgivere, New Jersey-guvernør Chris Christie og den pensjonerte generalen Michael Flynn, var også med på brifingen. Flynn har tidligere ledet den militære etterretningstjenesten.

Liten tillit

I et intervju som ble sendt på Fox News onsdag kveld, sier Trump at hans tillit til amerikansk etterretning er tynnslitt.

– Se hva som har skjedd de siste ti årene. Se på hva som har skjedd i løpet av de årene. Det har vært en katastrofe, sier presidentkandidaten. Han sier at det er liten sjanse for at enkelte folk fra etterretningsmiljøet blir med dersom det blir han som skal sette sammen en ny administrasjon etter valget.

– En del av dem vil jeg ikke bruke. Det er veldig lett å bruke dem, men jeg vil ikke gjøre det, for de har tatt så dårlige avgjørelser.

Skikkethet

Fra demokratisk hold har det vært stilt spørsmål om hvorvidt Trump er skikket til å motta sensitiv og hemmeligstemplet informasjon.

– Hvis man vil bli president, må man oppføre seg som en president. Det betyr at man er stand til å ta imot denne informasjonen uten å spre den videre, sa president Barack Obama på en pressekonferanse nylig, en uttalelse som ble oppfattet som en tydelig henvisning til Trump. (©NTB)

Følg markedet med DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Les også:

- Jeg har aldri i livet vært med på at vi har gjort en avtale av en slik karakter at jeg har vært veldig fornøyd

Millioninntekter for grønn pr dnPlus  (+)

Jekket ned eiendom etter brexit dnPlus  (+)

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert: