Både Spetalen og Schjenken har fått bred omtale i norske medier, blant annet fordi de har vunnet frem i retten i konflikter med Dagbladet.

Schjenken er kjent som en av de to ambulansesjåførene som sommeren 2007 ikke tok med seg den hardt skadde norsksomalieren Ali Farah fra Sofienbergparken i Oslo. Han reagerte sterkt på Dagbladets dekning, og mente seg utsatt for urettmessige rasismepåstander. Schjenken vant fram i Høyesterett, og Dagbladet måtte betale 200.000 kroner i oppreisning og en million i sakskostnader.

Spetalen og Schjenken er valgt inn i PFU etter forslag fra generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund, skriver Dagbladet.

- Jeg mener at PFU skal ha en bred sammensetning av folk som er opptatt av etikk og forstår presseetikk og på ulike måter har erfaring med pressens virksomhet, sa Løken Stavrum til avisen da forslaget ble kjent.

VG-journalist Alf Bjarne Johnsen blir ny PFU-leder etter tidligere Aftenposten-redaktør Hilde Haugsgjerd. Det nye utvalget skal være virksomt fra 1. juli. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.