Bergen: Konsernsjef Eldar Sætre mener det haster med en åpning av leteområdene utenfor Troms og Lofoten.

Statoil samlet tirsdag flere hundre i Grieghallen i Bergen til årets Statoil Energy Forum. På tilhørerbenken var statsråd Tord Lien, Statoils styreformann Øystein Løseth, konsernsjef Eldar Sætre sammen med en rekke av selskapets konserndirektører, en rekke topper fra leverandørindustrien, stortingspolitikere og lokalpolitikere fra Vestlandet.

Fra talerstolen presset konsernsjef Eldar Sætre på for å åpne for en konsekvensutredning av Nordland 6 og 7 og Troms 2. KrF og Venstre har i samarbeidsavtalen med regjering fått gjennomslag for at det ikke skal åpnes for en konsekvensutredning i denne stortingsperioden.

– Hvis vi ønsker å sikre et høyt aktivitetsnivå fremover, er vi avhengig av nye områder, sa Sætre.

Sætre erkjente at områdene er slik at det må tas spesielle hensyn. Overfor Dagens Næringsliv understreker han at det haster med en konsekvensutredning.

– Vi ser at i nåværende periode er denne situasjonen låst, men at denne situasjonen kan løses opp etter neste stortingsvalg slik at vi kan få en beslutning om å sette i gang en konsekvensutredning, sier Sætre. Olje- og energiminister Tord Lien Tord Lien er ikke overrasket over at Sætre nå igjen presser på for å få en konsekvensutredning.

– At medlemmer av industrien er tydelig på hva de forventer av myndigheter, skulle bare mangle. Her det ikke munnkurv, sier han til DN.

Regjeringspartiene Høyre og Frp har vært tydelige på at de ønsker en konsekvensutredning, og statsminister Erna Solberg understreket i mars at Høyre ønsker en konsekvensutredning i neste stortingsperiode.

Les hele avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.