Den norske Osten Camenås fikk andre plass i den gjeveste klassen, nemlig ”Outstanding New Product 2003”. Fancy Food Show er den største matmessen i USA med 30.000 deltakere.

Det morsomme med den prestisjetunge prisen er at daglig leder Inger Rosenfeld ikke selv har meldt osten på i konkurransen. Det var det den amerikanske importøren av gårdens oster, Epicure Foods Corporation, som gjorde. Representantene derfra syntes osten var så god at den måtte med i konkurransen.

Ettertraktet
Etter andreplassen har folkene fra Gårdsysteriet Den Blinde Ku blitt intervjuet i en rekke større og mindre amerikanske medier, blant annet av The New York Times.

Gårdsysteriet Den Blinde Ku ligger på Rosetten som også bygger opp et stort anlegg for produksjon av vin, har bondebakst, ferske grønnsaker, tropiske prydplanter, restaurant med egenprodusert mat og mye mer.

Hard konkurranse
Det var i natt norsk tid at finalen ble holdt, og etter at det var klart at osten fra Ås var kommet til finalen måtte produsentene selv bare komme seg over Atlanteren så fort som bare mulig.

Det ble konkurrert i 20 ulike klasser og årets spesialmatkonkurranse er den største noensinne holdt i USA, med mer enn 3500 påmeldte produkter. Til sammen var det 97 finalister, som har blitt plukket ut etter at en jury på seks mateksperter har brukt tre dager på å smake seg gjennom produktene.

Mange ostetyper
Camenås er en slags norsk Camembert. Den Blinde Ku gårdsysteri har også laget en prøveproduksjon av Nøkkelost beregnet på det amerikanske markedet i det nystartede Ryfylkemeieriet AS. Samtidig har de også en Nøkkelost fra Ås og Inger's Blå (blåskimmelost), Raclette, Gouda, Gouda m/ brennesle, Gouda m/ Provencekrydder, Gouda m/ svart pepper, Gouda m/ hvitløk og paprika Gouda m/ tomat og paprika, Hvit geitost og Chevre.

Anlegget er lite og det produseres i dag syv tonn ost årlig. Ved full utnyttelse kan det lages 20 tonn ost i lokalet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.