Ifølge nettstedet TMZ.com ble Prince funnet død i sitt hjem i Paisley Park i utkanten av Minnesota torsdag morgen.

Flere kilder bekrefter overfor nettstedet at Prince, som egentlig heter Prince Rogers Nelson, er død, noe som også bekreftes av Yvette Noel-Schure i plateselskapet hans.

Fikk illebefinnende

TMZ.com er kjent for å ha gode kilder innen underholdningsbransjen i USA og var også de første til å melde om Michael Jacksons dødsfall i 2009.

Ifølge nettstedet fikk Prince et illebefinnende om bord i privatflyet sitt 15. april, noe som førte til at flyet måtte nødlande i Illinois.

Dagen etter holdt han likevel en konsert og forsikret fansen om at formen var fin. Medarbeidere av ham opplyste da til TMZ.com at han hadde influensa.

Grammy og Oscar

Prince og bandet Revolution slo gjennom med albumet «1999» i 1982 og har opp gjennom karrieren solgt over 100 millioner plater.

Han har vunnet syv Grammy-priser og fikk også Oscar for «Purple Rain», tittellåten til filmen med samme navn i 1985.

Hans ferskeste album kom ifjor høst og har tittelen «HITNRUN Phase One».

Statsminister Erna Solberg (H) var raskt ute med å skrive på Twitter.

- Utrolig trist! Takk for musikken i mitt liv, skriver hun på både norsk og engelsk.

Gift to ganger

Prince var gift to ganger, først med danserinnen Mayte Garcia som han fikk en sønn med i 1996. Sønnen var født med en sjelden genetisk defekt og døde etter en uke. I 1999 skilte paret seg.

Året etter giftet Prince seg på nytt, denne gangen med Manuela Testolini, som han skilte seg fra i 2006.

Jehovas vitne

Opp gjennom årene ryktes det også at han hadde forhold med en rekke andre kjente kvinner, som Kim Basinger, Madonna, Carmen Electra, Sheila E. og Susanna Hoff.

Prince var veganer og sluttet seg til Jehovas vitner i 2001. Ifølge ryktene avslo han i 2005 en hofteoperasjon, ettersom denne ikke kunne gjennomføres uten blodoverføring, noe Jehovas vitner ikke tillater.

 

 

Les mer om Prince her:

Prince dropper alt annet enn Tidal dnPlus

Prince kaller platekontrakter for «slaveri»  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.