Produsentprisene i Storbritannia, PPI output, falt 0,7 prosent på månedsbasis i november og steg 5,1 prosent på årsbasis. Dette viser tall offentliggjort mandag, ifølge Bloomberg News.

På forhånd var det ventet at produsentprisene skulle falle med 0,7 prosent på månedsbasis og stige 5,2 prosent på årsbasis, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

I foregående måned falt PPI med 1,0 prosent på månedsbasis og steg 6,7 prosent på årsbasis (revidert fra 6,8 prosent).

Kjerne-PPI output steg 0,2 prosent på månedsbasis, mens den var opp 5,1 prosent på årsbasis, mot ventet -0,4 og +4,4 prosent.

PPI output måler prisene på varer ut fra produsentene.

PPI input, som måler prisene på materiell og drivstoff innkjøpt av produsentene, var ned 3,3 prosent på månedsbasis og steg 7,5 prosent på årsbasis. Disse var ventet til henholdsvis -3,0 prosent og +6,5 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.