Obos-prisene for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området sank med 4,1 prosent i september. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er nå 41.803 kroner.

Kvadratmeterprisen er 4,1 prosent lavere enn i august, og 2,1 prosent høyere enn i september 2012. Hittil i år har prisene steget med 0,6 prosent.

For hele landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 39.771 kroner i september. Dette er 4,4 prosent lavere enn i august, og 0,8 prosent lavere enn i september 2012.

- Dette er en naturlig utflating etter at boligprisene har steget svært mye over lang tid. Sannsynligvis vil vi nå få en prisoppgang over tid som ligger nær pris- og lønnsveksten. Vi har ingen tro på en varig prisnedgang, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen.

I september ble det foretatt 767 eierskifter tilknyttet Obos, mot 626 i august og 740 boliger i september 2012.

Klokken 11 idag legger meglerbransjen frem den landsomfattende boligprisstatistikken for september.

Sjekk septembertallene i boligmarkedet først på DN.no tirsdag klokken 11!

Les også:
Betalte 236 millioner for Norges dyreste leilighet: - Dette ble en ufattelig dyr investering
- Fortsatt stort behov for nye boliger
- Tre smarte kjøp i dagens boligmarked
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.