De siste ukene har flere banker satt ned fastrenten på boliglån for sine kunder, og det har aldri vært billigere å binde renten enn nå.

Torsdag ble det klart at Norges Bank holder styringsrenten, altså renten ved innskudd fra, eller utlån til, bankene, uendret og utelukker rentekutt fremover. Utviklingen i resten av Europa bidrar til å holde rentene lave lenge i Norge.

20-doblet

Fredag 12/9 satte Gjensidige Bank ned fastrenten på boliglån ned til 3,20 prosent, det laveste i bankens eksistens.

- Det er en knallhard konkurranse, og vi ønsker å være blant de mest konkurransedyktige i markedet, sier informasjonsdirektør i Gjensidige, Øystein Thoresen.

Den siste uken har det vært stor pågang for å binde renten i banken, og antallet henvendelser om å binde renten har ifølge banken selv omtrent 20-doblet.

- Den siste uken har det vært stor pågang for å binde renten hos oss, sier han. 

15-doblet

Danske Bank har senket renten tre ganger den siste måneden, siste gang var onsdag denne uken. Banken har aldri hatt billigere fastrenter. 

Banken har opplevd en «merkbar økning i pågangen etter fastrentelån», ifølge kommunikasjonssjef  i Danske Bank Stian Arnesen.

- Fra juli til august opplevde vi en femtendobling av henvendelser om fastrentelån. Og i september har vi allerede passert august-tallene med en halv måned igjen, sier Arnesen.

Fredagen melder banken om en «rekordfredag med dobbelt så mange søkere som normalt».

Tredoblet

Onsdag 11/9 satte DNB ned fastrenten, og lanserte samtidig et eget fastrentetilbud til unge.

Ifølge bankens informasjonsdirektør Even Westerveld har DNB hittil i september opprettet tre ganger så mange fastrenteavtaler som i hele august til sammen.

Rushet ikke til alle

Fredag 12/9 satte Sparebank1 Oslo og Akershus ned renten på fastlån, men har ikke opplevd noe umiddelbart kunderush for å binde renten.

Banken forventer likevel et «økt trykk fremover på grunn av økt fokus på dette»

Tirsdag 2/9 satte også Nordea ned fastrenten.

Ifølge banken selv har de opplevd en «liten økning i henvendelsene».

Les også på DN.no:

Når renten blir nær null dnPlus  (krever DN pluss)

- Evig lenge til det kommer noen renteøkning

Lånte penger til Sverigedemokraterna - får superavkastning (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.