Bra treningsrom med utsikt over C.J. Hambros plass mot Tinghuset.
Bra treningsrom med utsikt over C.J. Hambros plass mot Tinghuset.
I oktober ifjor åpnet det tidligere avholds- og misjonshotellet Stefan i ny drakt og med nytt navn. På rekordtid har Thon Hotel Rosenkrantz blitt det best likte hotellet i Oslo blant brukerne av nettstedet Tripadvisor.com. Sist uke gikk det forbi Petter A. Stordalens luksushotell The Thief på Tjuvholmen.

Mottagelsen er svært hyggelig. Den unge resepsjonisten deler raust ut både smil og latter og signaliserer at hun er svært stolt av produktet hun selger. Det er også hyggelig at hun lar gjestene velge om de vil bo ut mot gaten eller bakgården og høyt eller lavt. Vanligvis må hotellgjester ta til takke med det rommet de blir tildelt.

Interiøret er designet av Olav Thons kjæreste Sissel Berdal Haga (74). Hotellets resepsjon og fellesområdet er lyst, friskt og imøtekommende.

Rommet i niende etasje vender ut mot C.J. Hambros plass og Tinghuset. Det er lyst og funksjonelt med god skrivebordsplass og med en deilig seng, puter og dyne. Renholdet er også upåklagelig. Og alle de 151 rommene er utstyrt med 48-tommers flatskjerm og musikkanlegg fra Bose. På rommet står også to flasker gratis Ramløsa. Det er jo hyggelig, men man kan mistenke Thon-kjeden for å ha kjøpt inn et for stort parti, for holdbarhetsdatoen er passert.

Det eneste som overrasker denne testeren er at det faktisk er en del støy fra trikken og øvrig trafikk ni etasjer lavere. Det burde vært mulig å dempe støy noe bedre enn dette i et totalrenovert bygg.

Inkludert i romprisen tilbyr Rosenkrantz et varmt måltid – servert i loungen i åttende etasje mellom klokken 18 og 21. Det er nok populært – og dette fremkommer ikke på kvitteringen. Dermed kan sikkert mange gjester bli fristet til å fakturere arbeidsgiver for full diett selv om man egentlig har fått middag inkludert i romprisen.

Loungen, med utsikt mot Slottsparken, er forøvrig åpen for bruk både tidlig og sent. Her er ferske aviser, gratis Nespresso-kaffe i mange varianter, vann, frukt og kaker. Her kan man – i alle fall i teorien – invitere hele gjengen på nachspiel etter en kveld på byen.

Loungen i åttende etasje, med ferske aviser, kaffe og servering av gratis kveldsmat, er et ekstra pluss.
Loungen i åttende etasje, med ferske aviser, kaffe og servering av gratis kveldsmat, er et ekstra pluss. (Foto: Dagens N¾ringsliv)
Frokosten, servert i hyggelige Brasserie Paleo, er også en opptur med lekkert presenterte og smaksrike varmretter, eggerøre, hjemmelaget leverpostei, spekeskinke og godt brød. Utvalget av frukt og frokostblandinger er noe begrenset, men her er både smoothies og god ferskpresset appelsinsaft. Kaffen er derimot heller middelmådig. De hyggeligere kokkene i det åpne kjøkkenet forklarer gjerne de forskjellige rettene – og servitørene rydder raskt unna bordene. Frokosten er ikke like omfattende og lekker som hos Thon Hotels-storebror Bristol rundt hjørnet, men det er ikke så langt unna.

Kaloriene kan deretter brennes i det nye treningsrommet. Mens mange hoteller gjerne plasserer slike rom i kjelleren uten vinduer, har Thon på Rosenkrantz brukt arealer som kunne ha huset minst to hotellrom i andre etasje til et smakfullt treningsrom med store vindusflater mot Tinghuset. Bra!

Bra treningsrom med utsikt over C.J. Hambros plass mot Tinghuset.
Bra treningsrom med utsikt over C.J. Hambros plass mot Tinghuset. (Foto: Dagens N¾ringsliv)
Denne testeren betalte 1495 kroner for oppholdet. Prisene svinger mye etter etterspørselen. Utover på nyåret er standardprisen midt i uken som oftest 1845 kroner (refunderbar pris). Det er ikke billig, men det er omtrent 500 kroner rimeligere enn på Bristol. Flere andre fullservicehoteller i nærheten ligger omtrent i det samme prisleiet. Helgeprisen er betydelig lavere.

I sum er Rosenkrantz en svært hyggelig nykommer i det øverste kvalitetssjiktet blant hotellene i hovedstaden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les hele avisen