Bilsalg, husleie, håndverkertjenester og kjøp av bruktboliger topper listen over hva nordmenn tok kontakt med Forbrukerrådet om hittil i år, viser rådets halvårsstatistikk.

– Bilsaker er fremdeles den vanligste saken vi megler i, særlig kjøp og salg av bruktbiler. 4.915 har tatt klaget på bilsalg så langt i år, og vi jobber mye med å få dette ned fra klagetoppen, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet.

Hun sier en gjenganger er at kjøper får oppgitt feil kilometertilstand.

– Vi er i dialog med Statens vegvesen om å få en løsning, slik at kjøper kan få tilgang til informasjon om kilometerstand, sier Flesland.

Elkjøp topper listen over firmaene som mottar mest klager, etterfulgt av Telenor, Expert, Norwegian, Lefdal, Canal Digital, NetCom, Skeidar/Living, Møller bil og NextGenTel.

– Store firmaer som dominerer markedet, vil komme høyt opp på lista uten at det sier noe om service og seriøsitet, men kommer små og ukjente firma på listen, er det større grunn til uro, påpeker Flesland.

Norwegian kom på fjerdeplass blant motparter i henvendelsesstatistikken. Konkurrenten SAS kom på tolvte plass.

– Vi har vært i kontakt med Norwegian på bakgrunn av henvendelser vi har fått, og bedt dem om å gi bedre informasjon når noe går galt. Like lett som du kan sjekke deg inn via SMS, bør du få vite om rettighetene dine når flyet blir innstilt eller forsinket. Og det gjelder selvfølgelig alle flyselskap, sier Flesland.

Norwegian har vært villig til å følge opp, men Forbrukerrådet får fortsatt henvendelser som tyder på at alt ikke er i orden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Nå vil elbilene ta av også som firmabil

Her venter folk å bruke mest penger på sin neste bolig

Leieprisene i Stavanger har falt med nesten ti prosent

Se DNTV: Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet

Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet
Sjekk terrengegenskapene til Mercedes' nye stor-suv, Mercedes GLE.
01:31
Publisert: