Fem minutters gange fra Nationaltheatret stasjon, tvers over kunstnerboligen Grotten i Slottsparken og rett ved siden av Kunstnerens hus i Wergelandsveien, ligger Thon Hotel Slottsparken i Oslo sentrum. Det kunstneriske nabolaget har ikke øvet stor påvirkning på interiøret på hotellets rom. Nakne vegger malt i en olivengrønn farge på det rommet DNs tester fikk, ga en litt bunkersaktig følelse. Tips: Snakk med naboene om kunst.

Før romtildelingen ga en svært hyggelig betjening i en lys og fargerik resepsjon en god start på hotelloppholdet.

Leilighetshotellet egner seg godt for dem som skal bo i Oslo over flere dager og har et ønske om å boltre seg på litt flere kvadratmeter enn et vanlig hotellrom gir anledning til. De fleste rommene har en liten kjøkkenkrok og en sittegruppe. DNs tester fikk et rom høyt oppe i etasjene og hadde god utsikt fra store vinduer over hustakene i Oslo sentrum. Det var i tillegg store skap som man kunne pakke bagasjen vekk i. I skapet var også strykebrett og strykejern gjemt unna – og en god morgenkåpe.

Med så mye romslighet har man forventninger til at badet står i stil.

Det gjør det ikke.

Badet er spartansk innredet og lite.
Badet er spartansk innredet og lite.
Badet var enkelt – nærmest spartansk innredet – og lite. Det var sparsomt med produkter også. Det hadde gjort seg med mer plass, slik at man slapp unna vått gulv og damp etter dusjen. Man skulle også tro at med et såpass stort rom, ville det være god luft om natten. Det ble likevel litt tett, men sengen var god og putene akkurat myke nok. Rengjøringen var det heller ingenting å utsette på. Et lite tips er å skru ned termostaten i kjøleskapet før man legger seg.

Dere vet den lyden av kjøleskapsmotorer som setter i gang når temperaturen blir for lav?

Frokosten var en god opplevelse.
Frokosten var en god opplevelse.
Frokosten i hotellets nyoppussede underetasje ble en positiv opplevelse. Lokalet var stort, og det var god plass mellom bordene. Det lå ferske aviser til låns ved inngangen til kjøkkenet, der frokostbuffeten var plassert. Det var ikke sånn at det var en overflod av påleggs­varianter og varmmat, men det var et litt mer enn hva man vanligvis får ved en standard hotellfrokost. Det var i tillegg delikat presentert. Det var et godt utvalg med brød, men lite utvalg av allergifrie varianter. Det kunne også godt vært litt bedre utvalg i juice. Varmmaten var ulike varianter av egg – og et fat med sterke chorizo-småpølser. Kaffen var god og betjeningen hyggelig.

Sengene er gode og putene myke på Thon Hotel Slottsparken.
Sengene er gode og putene myke på Thon Hotel Slottsparken.
For dem som fortrekker en treningsøkt innendørs i et hustrig høst-Oslo, var det to treningsrom med apparater på hotellet.

Utsjekkingen var effektiv.

På Tripadvisor er hotellet rangert på en overraskende lav 59. plass av 87 hoteller. Det hadde fortjent en høyere rangering – til tross for knapp plass på badet og tomme vegger.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.