I fjor tegnet rundt 200 personer denne typen forsikring i Gjensidige gjennom fagforeningene Tekna og NITO.

I år har tallet passert 2.200, skriver Bergens Tidende. Men produktsjef Carl Hirsch i Gjensidige advarer mot to begrensninger i forsikringen.

– Det er særlig to hindre. Det ene er at du ikke kan ha en oppsigelsestrussel hengende over deg når du kjøper forsikringen. I tillegg må du styre klar av oppsigelse de første 180 dagene etter at du har tegnet forsikringen.

Sparebanken 1 SR-Bank har opplevd enda større vekest enn Gjensidige.

I Hordaland, Rogaland og Agder har de opplevd en vekst fra 183 forsikringer i fjor til over 5.000 i år. Kunder fra de to vestlandsfylkene står for de aller fleste av dem som tegner arbeidsledighetsforsikring, og hovedtyngden ligger i oljefylket Rogaland.

– Jeg vil tro det er en del innen oljenæringen som er blitt vant til god lønn, og som har tilpasset forbruksmønsteret etter det. For dem vil det blir en ganske stor endring å bli arbeidsledig, og på denne måten kan man sikre seg mot dette midlertidig, sier førsteamanuensis Trond Døskeland ved Norges Handelshøyskole til avisen.

Les også:

Dette venter økonomene i 2016  

Her tar delingsøkonomien helt av

Slik tar du vare på økonomien din i 2016

Se DNtv: Stueplanten «Benny» får mer kjærlighet enn de fleste

Stueplanten «Benny» får mer kjærlighet enn de fleste
Se det intrikate systemet dataingeniør Pedro Dias har laget for å sørge for at «Benny» får riktig mengde vann og sollys.
02:37
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.