Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Skjønnhetsindustrien

Se ansiktsforvandlingen

Mads Hagen (53) bryr seg lite om fordommene mot skjønnhetsinngrep for menn. Selv sparte han penger for å ta "kalkunhalsen". Se video

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Det er nok helt sikkert mange som synes det er forkastelig.

Målet for Mads Hagen (53) var ikke å bli penere eller å glatte ut aldrende hud. Det startet det med en ren irritasjon.

– I nærmere 30 år har jeg irritert meg over kalkunhalsen. Jeg tar meg selv i å sitte og spille på slurva. Irritasjonen var så stor at jeg bare måtte gjøre noe.

For oppsparte midler

Hagen bestemte seg for å ta steget ut. Etter å ha spart penger et års tid, har han bestemt seg for å ta et kirurgisk inngrep halspartiet og oppstramming av øyenlokkene.

Kirurg Jarl Bunæs klargjør operasjonsutstyret. Mens samboeren Marit Bakke (57) sitter på gangen, bedøves 53-åringen i tre ulike soner i ansiktet.

– Man må lide for skjønnheten sin, sier Hagen mens bedøvelsen begynner å virke.

Han er ikke fremmed for å ta kosmetiske behandlinger som Botox eller injeksjoner som kalles fillers.

Jarl Bunæs, som står bak Bærum plastikkirurgi, tegner på kinnet til Mads Hagen for å ha en rettesnor på hvor langt inn under huden de skal gå.Foto: Øyvind Elvsborg

– Når rynkene kommer, ser jeg ikke noe problem i å gjøre det også. Jeg tror likevel at min karriere er over. Det skal ikke bli noen hobby, humrer Hagen som til daglig er ski- og seilerinstruktør.

Den norske skjønnhetsindustrien

Den norske skjønnhetsindustrien består av et fåtall større aktører med et bredt tjenestetilbud (deriblant plastisk kirurgi) og et stadig større antall mindre tilbydere som tilbyr skjønnhetsbehandlinger med injeksjoner som Botox og såkallte fillers.

Markedet for estetisk plastikkirurgi i Norge var på rundt 400 millioner kroner i 2014, ifølge bransjelederen Aleris. I tillegg kommer kosmetiske behandlinger.

Markedet for kosmetiske behandlinger er sterkt voksende. Dette markedet består av veldig mange små aktører, og det finnes ingen oversikt over hvor mye det omsettes for.

Aleris styrket sin posisjon etter oppkjøpet av Teres tidligere i år. Aleris Helse utfører alene operasjoner for rundt 200 millioner i året, og er nå oppe i en samlet omsetning på nærmere 900 millioner kroner.

Helsegiganten er eid av det svenske selskapet Investor AB som kontrolleres av Wallenberg-familien. I tillegg til å drive med privat estetisk plastisk kirurgi, så driver Aleris helse innen markedet for helseforsikringer og som tilbyder for offentlige helsetjenester.

Vis mer

Flere menn bryr seg om huden

Jarl Bunæs har utført plastisk kirurgi i en årrekke. Bunæs anslår at 20 prosent av kundene ved klinikken er menn.

– Trendene har forandret seg. Mange, også menn, bryr seg om huden sin.

Etter vel to timer på operasjonsbordet er Jarl Bunæs ferdig med ansiktsoppstrammingen på Mads Hagen. Nå står laserbehandlingen av øyenlokkene igjen.

– Først trodde bare det var å skjære litt i halsen. Da det først skulle gjøres, ble jeg rådet til å ta de tunge øyenlokkene samtidig.

Hagen bandasjeres rundt hodet og får beskjed om å ha minst mulig mimikk.

– Jeg skal prøve og prate mindre.

To uker etter inngrepet nyter Mads Hagen den sene høstsola hjemme på Ullern. Fortsatt er han gul og litt blå, men er fornøyd med resultatet. Foto: Øyvind Elvsborg

Hvor mye inngrepet koster, ønsker han ikke å si utover at det blir noen færre nye skipar denne sesongen.

Uforandret selvbilde

To uker senere møter DN pasienten hjemme på Ullern. Han er fortsatt gul, blå og litt hoven i ansiktet. Hagen bruker den rolige perioden mellom seile- og skisesongen til å hente seg inn igjen.

– Jeg blir veldig fornøyd når alt er leget.

53-åringen bryr seg ikke så mye om hva folk måtte mene. Han ser ikke på inngrepet som en skjønnhetsoperasjon, og han tror heller ikke at selvbildet blir særlig forandret.

– Mange vil nok synes at det er teit, men det er min kropp og mitt irritasjonsmoment. Jeg har aldri brydd meg om hva folk mener. Der er jeg sta og egenrådig.

Selv plasserer han seg selv litt over midten på forfengelighetsskalaen.

– Det eneste han bryr seg om er at han er den kjekkeste skitreneren i bakken, tilføyer samboeren med en latter.

Les også: Nordmenn har brukt 1,9 milliarder på den meste populære suv-en i år

- Kom dere ut av treningsstudio og gå på jobb

 

Privat Plastisk kirurgi Skjønnhetsoperasjon Skjønnhetsindustrien
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.