Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Test av Libratone Zipp og Zipp Mini

Teknologitest

Pen lyd

Danske Libratone lener seg på den danske arven innen lydkvalitet og design.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den danske høyttalerprodusenten Libratone inntok det norske markedet i 2012 med en serie høyttalere som var trukket i ullstoff. Trekkene var utskiftbare og det ble laget mange varianter og farger, til og med i dongeristoff.

De gamle Libratone-høyttalerne var veldig skandinaviske med treføtter og ullstoff, men den nye generasjonen toner ned hyttefølelsen litt.

Libratone Zipp er trukket i et stoff som er langt lettere og mindre sært, men det kommer fortsatt i åtte ulike farger.

Formen er fortsatt sylinderformet og lyden kommer ut gjennom hele høyttaleren, så man hører like godt uansett hvor den er plassert.

Basen på høyttaleren inneholder en strømknapp og kabeltilkoblinger. Man kan koble til med vanlig hodetelefonkabel og USB i tillegg til de trådløse variantene som går gjennom trådløst nettverk og blåtann. På toppen ligger en ganske stor optisk knapp som brukes til ulike formål. Man kan skifte volum og sang, men også starte favorittmarkerte sanger eller radiokanaler.

Oppsettet er relativt enkelt. Man setter strøm på høyttaleren og åpner appen. Høyttaleren setter opp et eget nettverk som appen leter etter og finner. Appen har et eget «skrivebord» hvor alle Libratone-høyttalerne i nettverket får hvert sitt ikon. Klikker man på ett av dem, får man opp detaljer for den høyttaleren. På skrivebordet kan man trekke de ulike høyttalerne oppå hverandre. Da lager man en gruppe Libratone kaller Soundspace.

Libratone Zipp og Zipp Mini ser bra ut, spiller bra og er svært fleksible, men tilkoblingsfeil skaper noen utfordringer. Foto: Per Thrana

Lydkvalitet

Vi har testet både Zipp og Zipp Mini som naturlig nok er litt mindre. Begge høyttalerne har helt akseptabel lydkvalitet. Bassen er tydelig og velbalansert uten det helt store trykket naturlig nok. Detaljene er fine og skarpe. Siden Zipp-høyttalerne spiller i 360 grader rundt seg trenger de ikke plasseres på noen spesiell måte, enten man er ute eller inne.

Men en ting er helt klar: Det lyder klart best om man har to eller flere høyttalere som spiller sammen.

Jeg kombinerte Zipp og Zipp Mini i stereopar og fikk en vesentlig heving av lydbildet. Mer enn bra nok til daglig lytting, men ikke noe å basere en fest på.

Man kan også koble til på mange ulike måter. Både trådløst nettverk (Wi-Fi), blåtann, USB og hodetelefonplugg er tilgjengelig. Libratone støtter også ulike trådløse standarder så alle skal få spille det de vil.

Zipp kan lades opp og spiller 8–10 timer med musikk på batteri. Det gjør den svært allsidig og øker bruksområdene mye. Det finnes mange batteridrevne trådløse høyttalere, men får kan skilte med en design og lydkvalitet som Libratone.

Brukeropplevelse

Libratone er fornøyelig når det fungerer. Men dessverre fungerer det ikke alltid like godt. Støtten for Iphone og Ipad er vesentlig bedre enn støtten for Android-telefoner.

Det er også litt problematisk når høyttaleren har vært i dvale eller avslått. Da kan det ta svært lang tid å få kontakt igjen.

Faktisk endte jeg med å sette opp alt på nytt et par ganger også. Disse tingene jobbes det med hos Libratone, men i øyeblikket er det ikke perfekt.

Konklusjon

Libratone Zipp og Zipp Mini er veldig gode og pene trådløse høyttalere. De tåler å stå fremme i stuen samtidig som de kan tas med ut og brukes på batteri. De er også veldig fleksible når det gjelder tilkoblinger og har et fyldig lydbilde. Dessverre plages man litt av enkelte tilkoblingsproblemer, spesielt på batteridrift.

Les også: Nektes å kjøpe Tesla

- En skandale at Norge går glipp av kjempemulighetene i Kina

– Ungdom vil ha deling og frihet heller enn fast jobb og leilighet

 

Se DNtv:

Bli med på smakingen av Burgund-slippet:

Privat Lyd Lydtest Teknologitest
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.