– Jeg anslår at det på en vanlig dag i Stockholms län finnes om lag 200 adresser hvor det foregår prostitusjon. De fleste av disse er annenhåndsleiligheter, sier politispaner Simon Häggström til avisa.

Han forteller at politiet har opprettet et samarbeid med Airbnb og andre nettsteder som formidler leilighetene. Likevel er problemet omfattende.

– Folk er blåøyde. De bør tenke litt mer på hvem de leier ut til i andre land, sier Häggström, som jobber i Stockholm-politiets prostitusjonsgruppe.

Tidligere foregikk prostitusjonen i den svenske hovedstaden stort sett på hoteller. Etter at politiet og hotellene innledet et samarbeid for å få bukt med praksisen, har mye av prostitusjonen blitt flyttet til leiligheter som leies ut for kortere perioder.

Bordellvirksomheten i leilighetene er en form for organisert kriminalitet med tydelige forbindelser til Øst-Europa, ifølge Häggström.

– Jentene er mellom 18 og 23 år og kommer fra veldig fattige forhold, for eksempel i Romania. De kjøres rundt til ulike leiligheter og kunder. Dette handler om menneskehandel, og de ansvarlige profitterer på menneskers fattigdom, sier spaneren.

Les også:
100 mrd. dollar forsvant i januar
Store endringer i Yara-ledelsen
Asia i dag: Vil selge område på størrelse med Nord-Norge til Kina

DNtv:

Sov fem netter på gaten for å sikre seg fjorårets dyreste vinflaske
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert:

- Jeg er født med en sølvskje i munnen
- Materialisme er en fantastisk ting - inntil et visst punkt. Det sier Oso-arving Christoffer Braathen (36). Nå vil leve det enkle liv på familiegården i Sørkedalen.
04:48
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.