Nye tall fra reisesøkesiden Momondo.no viser at over halvparten av oss planlegger å bruke over 19.000 kroner på sommerferien i 2016. Og nesten tre av ti regner med å bruke opp mot 48.000 kroner.

Ferie kommer høyt opp på nordmenns prioriteringsliste, ifølge undersøkelsen.

- Vi nordmenn liker å kose oss når vi er på ferie. Vi er også vant med å ha god råd, selv om det har vært dystrere utsikter i norsk økonomi enn på lenge. Derfor tror ikke jeg at pengeforbruket vil endre seg med det første. Undersøkelsen viser at flere nordmenn kanskje heller har det problemet at de bruker mer enn de først hadde planlagt når de er ute og reiser, sier talsperson Kaja Hanøy for Momondo i Norge.

Hold deg oppdatert hver morgen med nyhetsbrevet DN Ekspress. Alle kan registrere seg her.

Undersøkelsen viser også at nesten fire av ti ikke gjør noen spesielle spare- eller økonomi tiltak for å få råd til å reise på ferie.

- Nordmenns manglende budsjettplanlegging og sparing er nok bidragsytende til at vi bruker mer penger på ferie enn summen som var planlagt. Kanskje også mer enn det vi faktisk har råd til, fortsetter Hanøy.

Vil du ha mest mulig ut av feriebudsjettet ditt kan det være smart å ha disse tipsene - basert på statistikk fra 12,6 milliarder billettpriser på 100 av de mest populære rutene på Momondo - i hodet:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Du bør booke reisen din 53 dager i forveien for å få de billigste billettene
  • Billettene er dyrest samme dag som avreise
  • Kveldsflyvninger mellom klokken 18 og 24 er de billigste avgangene
  • Tirsdag er den billigste ukedagen å fly på
  • Lørdag er den dyreste ukedagen å fly på

Følg markedet på DN Investor HER

Se DN TV: Obama: - Trump blir ikke president
Obama: - Trump blir ikke president
Donald Trump leder blant de republikanske presidentkandidatene, men Barack Obama tror ikke på at han blir USAs neste president.
01:20
Publisert: