Berlin innfører restriksjoner på å leie ut privatboliger via Airbnb og lignende nettjenester. Målet er å kjøle ned utleiemarkedet i byen.

Den voksende populariteten til nettsteder som lar private drive korttidsutleie, blant annet til turister, har ført til et underskudd på det lokale leiemarkedet og dermed dyrere husleie for berlinere.

Fra 2009 til 2014 steg husleien i den tyske hovedstaden med 56 prosent, selv om det fortsatt er relativt billig å leie bolig i byen, sammenlignet med andre europeiske storbyer.

Søndag innføres det et forbud mot «uriktig bruk» av leiligheter, og den som ikke følger reglene, risikerer kraftige bøter.

– Jeg er fast bestemt på å få disse eiendommene tilbake i markedet og tilgjengelige for berlinere og innflyttere til byen, sier byutviklingssjef Andreas Giesel.

Berlin er ett av Europas mest populære reisemål, med drøyt 30 millioner gjestedøgn i året. Ifølge analyseselskapet GBI utgjør private overnattinger bestilt over nett via tjenester som Airbnb «et parallelt marked på ytterligere 6,1 millioner» overnattinger per år. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

CHC mistet milliardkontrakt i februar

Nissan tilbakekaller 3,8 millioner biler

Facebook-aksjonær saksøker selskapet

Se DNTV:

Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert: