- Dette er en gledens dag for oss som har jobbet så hardt og lenge for å bedre vilkårene for privatpersoners investeringer i enkeltaksjer, sier Bernt Bangstad i interesseorganisasjonen Aksjonærforeningen. 

Regjeringen lovte allerede da skattereformen ble lagt frem ifjor at den skulle utrede en ordning som gjorde at de som investerer i enkeltaksjer skal slippe skatt når de kjøper og selger aksjer. Skatten skal først legges på når en eventuell gevinst blir tatt ut av aksjekontoen.

Alt om statsbudsjettet 2017

Vil bidra til at flere investerer i aksjer

Teksten fra Statsbudsjettet er som musikk i ørene til Bangstad:

"Gevinster fra børsnoterte aksjer og aksjefondsandeler på kontoen vil ikke skattlegges i forbindelse med realisasjon, men først når midlene tas ut av kontoen. Formålet er å gjøre det enklere og mer gunstig for privatpersoner å omfordele sparemidler i aksjer, og på den måten bidra til at småsparere i større grad investerer i aksjer."

- Det er en liten hake ved den, og det er at bare gevinster og ikke utbytte skal kunne reinvesteres uten å bli utsatt for skatt. Vi tror likevel dette er en spareordning som vil bli godt mottatt, sier Bangstad.

Straffeskatt på aksjer

Aksje Norge og Aksjonærforeningen er intersseorganisasjonene som har opplevd mange nedturer når det gjelder å få gjennomslag for økt sparing i aksjer. Senest i vår.

- Bakteppet til gleden i dag er den straffeskatten Stortinget la på aksjesparing i vår.  Da ble inntekter fra aksjer oppjustert, slik at disse inntektene skattes hardere enn annen sparing.  Forslaget i dag er å medisinere bivirkningene av straffeskatten fra i vår, sier Bangstad.

Han sier neste skritt nå er å jobbe for å fjerne den ekstra skatten aksjer fikk etter skatteforliket i vår.

Se DNtv:

Jensen: - Strammere budsjett i år
Det er helt nødvendig å ha en ekspansiv finanspolitikk i Norge nå. Jeg vil legge fram et budsjett godt tilpasset den økonomiske situasjonen, sa en våken finansminister Siv Jensen (Frp) torsdag morgen.
04:08
Publisert:
 

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om granskningsindustrien. Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller hvordan han går frem og avslører hvor ubehagelig det blir når man pirker borti selskapenes dypeste hemmeligheter.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.