De fordelene som rike barn får med seg hjemmefra veier mer enn individuelle innsatser lagt ned av fattige barn, ifølge Washington Post.

«Barn fra fattige hjem som gjør alt rett i livet klarer seg dårligere enn barn fra rike hjem som gjør alt galt», konstaterer artikkelforfatteren ut ifra forskning utført av økonomene Richard Reeves og Isabel Sawhill.

Forskningen er basert på undersøkelser av den amerikanske befolkningen.

Sitter igjen med store lån

Velstående barn kommer bedre ut blant annet fordi foreldrene har et bedre nettverk, og barna kan i flere tilfeller jobbe i familiebedriften uten en utdanning. Fattige barn som fullfører skolen sitter ofte igjen med store lån og få fremtidsutsikter.

Statistikk viser at rike personer som har droppet ut av utdanning klarer seg like bra som fattige personer som har fullført studiene sine. 16 prosent av fattige 40-åringer som har fullført utdanning ligger på inntektsbunnen. Til sammenligning ligger 14 prosent av rike 40-åringer som ikke har fullført skolen på inntektstoppen.

Rike folk snakker mest

Forskningen viser at rike foreldre snakker med barna sine tre timer mer i uken enn fattige foreldre.

– Rike barn starter i økende grad i barnehagen med langt større utsikter for å lykkes i skolen enn middelklassebarn, sier Standford-professor Sean Reardon til avisen.

Mellom 1972 og 2006 har foreldre med høy inntekt økt utgiftene på "berikende aktiviteter" på sine barn med 151 prosent, sammenlignet med 57 prosent for foreldre med lav inntekt.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

Anbefalt av DNtv:

00:00
Publisert:

Johaug: Jeg hadde ikke klart dette uten Nils Jakob
Therese Johaug forteller hvor mye støtten fra det norske folk, lagvenninnene og ikke minst kjæresten har betydd i den tunge perioden.
14:10
Publisert:

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.