Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Andre generasjon Subaru XV debuterer i Genève. Foto: Subaru
Andre generasjon Subaru XV debuterer i Genève. Foto: Subaru les mer

Motor

Suv-nyheter frem i lyset

Det er definitivt ikke slutt på den store suv-bølgen. Her er to nye modeller.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det nærmer seg bilutstilling i Genéve, og bilprodusentene har så smått startet teasingen av nye modeller.

Først ut er to nye kompaktsuver fra de japanske produsentene Mitsubishi og Subaru. Sistnevnte kommer med en ny generasjon av sin minstemann XV.

Ut fra det noe dårlig belyste bildet er ikke endringene så omfattende at man ikke vil kjenne igjen den lille firehjulstrekkeren. Bilen er basert på Impreza og det vil slett ikke sjokkere oss om bilen kommer med subarus velkjente boksermotorer, men ifølge Autoexpress skal den også muligens komme med hybrid drivlinje, noe som vil være den første modellen fra merket.

Dette er konseptbilen Subaru XV Concept som ble vist i 2016. Foto: Subaru

 

Første generasjon Subaru XV kom i 2011. «I Norge satte vi «Subaru rekord» med forhåndssalg og et veldig godt år i 2012» skriver den norske importøren i en pressemelding.

-Vi ser frem til vise frem vår nye XV i Genève og ser frem til å lansere bilen hjemme i Norge til høsten, sier informasjonsdirektør Stian Thrane i en kommentar.

Enda en suv

Mitsubishi kommer også med en ny suv som foreløpig går under det relativt velbeskrivende navnet «Compact suv». Den nye kupélignende modellen utvider suv-modellrekken for merket i tillegg til Outlander og ASX ytterligere.

Ifølge en pressemelding fra den norske importøren har Mitsubishi et mål om å bli (tilnærmet) en ren suv-leverandør i Europa.

Mitsubishi uten navn debuterer i Genève. Foto: Mitsubishi

Bilen skal være større enn ASX og mindre enn Outlander, som gjennom sin ladbare hybridmodell er en av de store suksessene på det norske markedet.

Bilen er slett ikke ulik konseptbilen XR PHEV som først ble vist i 2013, og fikk enda en utvikling i Genève i 2015. Foreløpig sies det ikke noe om motoriseringer, men nettstedet Autocar spekulerer i at en hybrid drivlinje neppe kommer i bilen ettersom det blir for kostbart.

 

Slik så konseptbilen Mitsubishi XR PHEV II ut i Genève i 2015. Foto: Embret Sæter

Sjekk hvordan den neste store ladbare suven fra Mitsubishi kan bli:

Hør DN-podcast: De skal være eksperter på børsselskapene, men er gjennomgående for positive. Er aksjeanalytikerne kvalifiserte spåmenn eller en overtent heiagjeng? DNs Thor Christian Jensen, Morten Bertelsen og Marte Ramuz Eriksen

Privat Nye biler SUV Subaru Mitsubishi Bilutstillingen i Genéve Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.