Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Settestatsråd Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Settestatsråd Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix les mer

Finans

Finansdepartementet slår tilbake mot Silver-påstander

Silver har kommet med en rekke påstander som Finansdepartementet reagerer på.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Finansdepartementet slår i en egen spørsmål/svar-sekvens kraftig tilbake mot fripoliseselskapet Silver, som fredag ettermiddag ble satt under offentlig administrasjon.

· Silver påstår at Finansdepartementet har motarbeidet selskapet og ikke har vært interessert i å finne en løsning.

Svar: Dette faller på sin egen urimelighet. Silver har fått utsatt fristen to ganger, og har hatt over et år på å finne en løsning, men har ikke greid det.

· Silver hevder at de har en nært forestående løsning i Liechtenstein

Svar: Dette er vurdert av Finanstilsynet og Finansdepartementet uten at vi har funnet dokumentasjon eller informasjon som underbygger dette. Dersom selskapet hadde vært nær løsning, ville vi selvsagt strukket oss langt for å gi dem muligheten til å komme i mål.

· Silver påstår at Finansdepartementet sa nei til å møte Finanstilsynet i Liechtenstein

Svar: Finansdepartementet har ikke mottatt en henvendelse fra myndighetene i Liechtenstein. Hvis vi hadde fått en slik henvendelse, ville det vært naturlig å svare ja til det.

· Silver påstår at de ikke har fått nok tid til å finne en løsning

Svar: De nye reglene ble vedtatt i EU i 2009, og hovedtrekkene var kjent også forut for dette. Selskapene har dermed hatt over 8 år til å gjøre nødvendige tilpasninger til Solvens II-regelverket. Finansdepartementet har på toppen av dette gitt Silver utsettelse to ganger med til sammen over ett års varighet. Disse utsettelsene har vært gitt for at Silver skulle få anledning til å finne en løsning som sikrer kundenes pensjonsutbetalinger.

· Silver hevder at det var en tabbe å innføre nye kapitalkrav og at Finansdepartementet nå prøver å skjule dette ved å sette Silver under offentlig administrasjon

Svar: Kravene er satt for å sikre kundene. Alle andre forsikringsforetak i Norge har greid å innfri de kravene som er satt. Grunnen til at Silver blir satt under offentlig administrasjon, er at de ikke oppfyller kravene til tross for at selskapet har fått utsatt frist.

· Silver hevder at de bare har fått utsettelse fordi det manglet lovverk for å håndtere situasjonen

Svar: Lovverket har vært på plass i lang tid, men Stortinget har nylig presisert deler av det. Presiseringen er en fordel for kundene når vi først er kommet i en situasjon med offentlig administrasjon.

· Silver hevder at administrasjonsstyret har som oppgave å selge Silvers 20 000 kunder til et annet selskap som medfører at kundene må ta store tap

Svar: Administrasjonsstyrets oppgave vil være å forvalte kundenes interesser og penger på best mulig måte. Tapene som nå blir synlige for kundene, er i realiteten allerede der. Pengene som er igjen i selskapet, skal fordeles på Silvers 20 000 kunder på en rettferdig måte.​

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Privat Silver Pensjonsforsikring Norge Finansdepartementet Silver Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer