Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Peugeot 3008 ble kåret til årets bil i Europa 2017. Foto: Gunnar Lier
Peugeot 3008 ble kåret til årets bil i Europa 2017. Foto: Gunnar Lier les mer

Motor

Peugeot kåret til årets bil 2017

Stor dag for Peugeot: konsernet kjøper Opel, og vinner bilkåring

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Genève, Sveits:  – Vi har en melding til herr Myrhaug. Peugeot 3008 ble kåret til «Årets bil 2017», spraker det i høyttalerne i det flyet har landet i Zürich.

– 6. mars er en veldig bra dag for Peugeot, sier Torbjørn Myrhaug, den norske Peugeot-sjefen på vei til neste fly for å rekke bilutstillingen i Genève som åpner denne uken.

Mandag morgen ble det kjent at PSA Gruppen som står bak merkene Peugeot, Citroën og DS overtar Opel og den engelske avarten Vauxhall fra General Motors. Deretter kåret et utvalg europeiske biljournalister Peugeots nye suv 3008 til årets bil i Europa 2017.

De tre beste 

Peugeot 3008 stakk av med tittelen med 319 poeng foran seks andre finalister, der Alfa Romeo Giulia med 296 poeng og Mercedes-Benz E-klasse med 197 poeng tok de andre pallplassene.

Juryformann Håkan Matson fra svenske Dagens Industri sa dette om vinneren:

– Juryen ser at markedsandelen for suver og crossovere har økt jevnt og trutt. Peugeoten er en verdig vinner.

De resterende finalistene gjorde det slik: Volvo S90/V90: 172 poeng, Citroën C3: 166 poeng, Toyota C-HR: 165 poeng og Nissan Micra: 135 poeng.

– Nå må vi bestille opp 50 prosent flere biler, sier en spøkefull og munter Stian Gihle, som er informasjonssjef for Peugeot, Citroën og DS i Bertel O. Steen.

Peugeot 3008 er allerede merkets mestselgende modell i Norge hittil i år med 430 registrerte biler av til sammen 1078 biler fra Peugeot, viser statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

DN er tilstede i Genève og kommer flere nyheter, bilder og videoer i dagene som kommer.

Privat Bilutstillingen i Genéve Peugeot Genève PSA Gruppen Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.