Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Tesla kaller inn biler produsert mellom februar og oktober 2016 for å skifte en del. Parkeringsbremsen kan henge seg opp. Foto: Fredrik Bjerknes
Tesla kaller inn biler produsert mellom februar og oktober 2016 for å skifte en del. Parkeringsbremsen kan henge seg opp. Foto: Fredrik Bjerknes les mer

Motor

Kan omfatte 3000 norske biler

Teslas parkeringsbrems kan henge seg opp.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den amerikanske elbilprodusenten Tesla har tilbakekalt 53.000 biler på verdensbasis produsert mellom februar og oktober i fjor på grunn av at parkeringsbremsen kan henge seg opp.

Tesla oppgir til kunder at leveringstiden er på omkring åtte uker fra bilen er produsert til den leveres til kunden i Norge, men dette kan avvike noe. Tar man utgangspunkt i dette og regner sammen de registrerte norske Teslaene fra april 2016 til og med januar 2017, kan tilbakekallingen omfatte omkring 3000 biler levert til norske kunder.

Skiftes raskt

Utskifting av delen er beregnet til å ta 45 minutter, og eiere av bilene det gjelder skal allerede være varslet på epost.

«Disse bilene kan ha et håndbrekk som ikke er produsert riktig fra en av våre tredjeparts leverandører, og som kan føre til at brekket ikke kan utløses etter at det først er brukt. Vi tror ikke dette vil føre til noe sikkerhetsproblem for våre kunder, og vi har ikke fått tilbakemelding om noen ulykker eller skader som følge av problemet. For å være på den sikre siden, så vil vi likevel skifte delen i disse bilene», heter det i meldingen fra Tesla.

På elbilforum finner vi innlegg fra flere norske Tesla-kunder som har opplevd dette problemet som beskrives slik «Fikk feilmelding på parkeringsbremsen i går. Den ville ikke løse ut. Slå inn i og ut av park ca 10 ganger før den løsnet.»

Les den ferske testen av Opels første elbil: Garantert suksess

Produsert i fjor

Tilbakekallingen gjelder alle Model S og Model X produsert mellom februar og oktober 2016.

– Det er 53.000 biler på global basis. Jeg er ikke kjent med hvor mange norske biler det gjelder. Selv om mindre enn 5 % av disse bilene er berørt, har vi valgt å tilbakekalle alle 53.000 for å være helt på den sikre siden, og fordi det er vanskelig å vite hvilke av disse bilene som kan være berørt, skriver informasjonssjef Even Sandvold Roland i en epost til DN.

Delen som kan ryke, er laget av den italienske bremseprodusenten Brembo. Aksjekursen for den anerkjente produsenten som leverer bremser til superbiler og formel-1-biler, falt med 2,5 prosent på den italienske børsen fredag. Teslas aksjekurs falt ett prosent torsdag.(Vilkår)

Privat Even Sandvold Roland Tesla Elektrisk Elbiler Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.