Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Test avDynaudio Emit M10.

Dynaudio Emit M10 flytter grensene for hvor godt en kompakthøyttaler kan låte. Foto: Dynaudio
Dynaudio Emit M10 flytter grensene for hvor godt en kompakthøyttaler kan låte. Foto: Dynaudio les mer

Teknotesten

Musikalsk tryllekunstner

Dynaudios nye Emit M10 sprenger grensene for hva vi kan forvente av en kompakthøyttaler i prisklassen rundt 5.000 kroner. Faktisk kunne den godt kostet det dobbelte.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Dynaudio Emit M10

  • Type: Toveis kompakthøyttaler
  • Diskant: 28 mm soft dome
  • Bass/mellomtone: 14 cm MSP
  • Følsomhet: 86 dB
  • Impedans: 6 Ohm
  • Frekvensgang: 50Hz – 23kHz (± 3 dB)
  • Vekt: 5,6 kg
  • Mål: 170 x 292 x 240 mm (B x H x D)
  • Pris: 5.490 kr

Pluss

Deilig diskant, sjenerøs mellomtone og sprelsk bass preger disse uvanlig gode stativhøyttalerne.

Minus

Ikke spesielt følsomme og krever en kraftfull forsterker, men det gjør også alle gode høyttalere.

Vis mer

Mange har nok ventet på at Dynaudio skulle lansere en riktig ”bang for the buck” serie som virkelig setter standarden igjen, og den nye Emit-serien ser ut til å være svaret. Minstemann i serien, Emit M10, er en superkompakt høyttaler med diskant og mellomtone montert tett sammen. Diskanten er den samme 28 mm silkedomen vi finner i mange andre Dynaudio-modeller. 5,5 tommers bassen likeså, begge deler produsert i Skanderborg selvsagt. Oppskriften er i det hele tatt ganske velkjent, men Emit M10 har en lekrere utførelse enn forgjengerne, med et sømløst kabinett lakkert i hvit eller svart silkematt. Emit-serien tilbyr også matchende subwoofer og senterkanal for den som vil bygge ut til full surround.

Lydkvalitet

Dynaudios høyttalere er kjent for å ha en nøytral og velbalansert klang, med detaljerte, men silkemyke overtoner som aldri fremkaller lyttetretthet. Det er kanskje en av grunnene til at de er så populære til studiobruk. Man hører umiddelbart at Emit M10 har mange av de samme kvalitetene. Lydbildet som smelter sammen mellom de to høyttalerne er både stort, luftig og presist, mens stemmer og instrumenter gir en følelse av fysisk tilstedeværelse. Michael Bublés stemme på hans versjon av Feeling Good låter stort og mektig, og man kan tydelig høre hver minste detalj fra orkesteret i bakgrunn, uten at lydbildet blir til grøt. Selve høyttalerne tiltrekker seg derimot liten oppmerksomhet: Fraværet av forvrengning og resonans gjør at man hører mer musikk og mindre bokslyd. Man hører veldig lite av problemene som vanligvis pleier å skille høyttalerne i denne prisklassen fra de dyrere konstruksjonene: Selv en utmerket høyttaler som Elac Debut B5 blir litt mørk og tilbakelent sammenlignet med Emit 10, og heller ikke de glimrende B&W 685 S2 kan helt måle seg med detaljrikdommen fra Dynaudio.

Krever god forsterker

Det krever en skikkelig forsterker å fremkalle all godlyden som Emit M10 er i stand til. Med 6 ohms impedans er høyttalerne i utgangspunktet en ganske snill last for forsterkeren, men følsomheten på 86 dB gjør at de trenger en del effekt for å spille høyt og rent. Vi hadde bra hell ved bruk av den 2 x 75 watt sterke Hegel Röst, som i utgangspunktet er en dyr forsterker å pare disse 5.500 kroners høyttalerne med, men de små Dynaudioene fortsetter å gi uttelling jo bedre utstyr du kobler til. Et annet bra valg vil være testvinner Yamaha A-S1100. Jo mer krutt inn, jo mer får du ut!

Konklusjon

Når det kommer til Dynaudio pleier vi å vite hva man får, men Emit M10 overgikk våre forventninger. Denne lille krabaten hever seg et nivå over konkurrentene i prisklassen. Den takler alle typer musikk på strak arm, og det er ingenting ved lyden som avslører at vi har med en relativt rimelig høyttaler å gjøre. Bare husk å pare den med en skikkelig forsterker. Det fortjener den!

Les hele testen på lydogbilde.no

Privat Tester Lydtest Høyttalere Dynaudio Teknotesten
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.