Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Nissan IMx Concept skal gi et blikk inn i hvordan Nissan ser for seg fremtidens elektriske mobilitet. Foto: Nissan
Nissan IMx Concept skal gi et blikk inn i hvordan Nissan ser for seg fremtidens elektriske mobilitet. Foto: Nissan les mer

Motor

Elektrisk suv fra Nissan

Kan vi håpe på at denne konseptbilen som Nissan sier skal gi et glimt av fremtiden, ikke er så langt unna produksjon?

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tidlig neste år kommer en ny versjon av Nissan Leaf i salg. Den populære elbilen får større batteri, og dertil lengre rekkevidde.

I forbindelse med bilutstillingen i Tokyo har selskapet avduket en ny elektrisk konseptmodell. IMx Concept er en crossover med firehjulsdrift og fire seter som i høy grad skal være selvkjørende og får en rekkevidde på mer enn 60 mil.

Bilen kommer på den nye elbilplattformen fra merket og får to elektriske motorer med en effekt på totalt 320 kWh og 700 Nm dreiemoment.

Suv-segmentet er populært, og Nissan har tradisjonelt sett vært godt representert i denne kategorien. Vi får håpe at en elektrisk versjon ikke er så langt unna også. Foto: Nissan

Plassen i bilen skal være svært god ettersom den har helt flatt gulv. Det gir også et lavere tyngdepunkt som igjen sørger for bedre kjøreegenskaper. Batteriet kan fungere som et virtuelt kraftanlegg for å dele elektrisitet mellom bil og strømnettet med både trådløs og konvensjonell lading.

–Nissan IMx crossover-konseptbilen med nullutslipp er fremtidens Nissan Intelligent Mobility. Via Nissan Intelligent Mobility er Nissan forpliktet til å endre måten mennesker og biler kommuniserer samt hvordan biler interagerer med samfunnet i nær fremtid, sier Daniele Schillaci, styreformann for Nissans ledergruppe i Japan i en pressemelding.

I samme melding kunngjør Nissan at selskapet skal delta i Formel E-serien som er en racingserie for elektriske biler. Samtidig kunngjør søskenmerket Renault at de trekker seg ut av Formel E, til fordel for Formel 1.(Vilkår)

Et flatt gulv sørger for at plassen i Nissan IMx Concept skal være god. Foto: Nissan

Privat Elbiler Nissan Nye biler Førerløse biler Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.