Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Verdens raskeste suv: Lamborghini Urus. Foto: Lamborghini
Verdens raskeste suv: Lamborghini Urus. Foto: Lamborghini les mer

Motor

Her er Lamborghinis super-suv

Null til 100 km/t på 3,6 sekunder i en suv er kjapt!

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Under en noe underlig seanse streamet på internett med mange tekniske problemer viste Lamborghini sin flunkende nye modell. Lamborghini Urus heter suven som det har vært mye frem og tilbake med hos den italienske superbilprodusenten. Nå er produksjonsmodellen endelig vist og den får en fireliters V8-motor med turbo som yter 650 hestekrefter. Dette er dermed den første bilen med turbo i Lamborghinis historie. Den gjør null til 100 km/t på 3,6 sekunder, og 200 km/t passeres etter 12,8 sekunder. Toppfarten er på 305 km/t, noe som skal gjøre den til verdens raskeste suv.

Den har også en åttetrinns girkasse og et nytt firehjulsdriftsystem som skal sørge for optimalt veigrep. Luftfjæring og bakhjulsstyring skal også være en del av pakken. Med 23-tommers hjul har bilen de største standardhjulene i verden. Bilen har ellers mye til felles med konsernkollega Bentley Bentayga.

Bilen kommer på markedet til våren.(Vilkår)

Lamborghini Urus. Foto: Lamborghini
Privat Nye biler Lamborghini SUV Superbil Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.