Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Thor Nielsen
Thor Nielsen les mer

Diesel-eksplosjon

I store deler av landet selges det nesten ikke bensinbiler.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Bilsalget i januar i år er dobbelt så høyt som januar ifjor, og hele 80 prosent av nybilsalget, det vil si 10.000 biler, var med dieselmotor, skriver Dagens Næringsliv.

Til sammenligning sto dieselmotorer for rundt 50 prosent av omsetningen ifjor.

Høyest dieselandel er det i Nord-Trøndelag (92 %) og Sogn og Fjordane (90 %), og i begge fylker er Volkswagen storselger.

Solgt én bensinbil
- Vi har vel solgt én Golf med bensin, og på våre tre avdelinger har vi nå bare to bensinbiler i bestilling, sier daglig leder ved Madsen Bil, Christina Madsen, til DN.

Noe av grunnen til at dieseldominansen er total, er at de nye bilavgiftene som kom ved nyttår har ført til at mange valgte å vente til i år med å kjøpe seg ny bil.

Volvo størst
Den største dieselleverandøren så langt i år er Volvo. Med en dieselandel på hele 95 prosent av 650 solgte biler totalt, er det langt mellom bensinbilene.

Skulle det komme noen økonomiske insentivordninger på slike biler, vil først og fremst dette slå gunstig ut for Volvo, Ford og Saab.