Konseptbilen gir den en verdifull pekepinn på hva vi har i vente på designfronten i årene fremover, heter det i en pressemelding. Den kommende Audi A7 blir nok ikke helt ulik denne bilen.

Se bilder:

Fem dører
Audi Sportback concept kombinerer elegant og sportslig linjeføringen fra coupéen med de mer praktiske dimensjonene ved en sedan. Bilen har fem dører som sikrer enkel innlasting av opptil 500 liter bagasje gjennom den store bakluken. Bilen har en lengde på 4,95 meter, bredden er 1,93 meter og høyden er på 1,4 meter.

Motoren i Audi Sportback concept er en tre-liters TDI-motor. Utslippet av skadelige avgasser skal være kraftig redusert, samtidig som ytelsene holdes på et høyt nivå. Optimal bruk av turbolading, et Common rail-system som sørger for drivstoffinnsprøytning under høyt trykk samt et nytt system for effektiv håndtering av eksosgassen gir bilen 225 hestekrefter og 550 Nm i dreiemoment.

Sprek og gjerrig
Null til hundre går unna på syv sekunder, og konseptbilen går på 0,59 liter diesel per mil og har et CO2-utslipp på 156 gram per kilometer. Bilen har også selvfølgelig Audis quattro firehjulsdrift-system og en ny syvtrinns tiptronic girkasse.

Bilen vises under North American International Auto Show som går av stabelen i disse dager i Detroit.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.