Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Så er det altså bevist. Du blir gladere av å kjøre motorsykkel. Testen ble riktignok ledet av en motorsykkelentusiast i samarbeid med en motorsykkelprodusent. BMW
Så er det altså bevist. Du blir gladere av å kjøre motorsykkel. Testen ble riktignok ledet av en motorsykkelentusiast i samarbeid med en motorsykkelprodusent. BMW les mer

no_topic

Midtlivskrisen gjør deg yngre

Det er nå endelig bevist at 40-årskrisen har noe for seg.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Middelaldrende menn avfeies som patetiske idet de realiserer guttedrømmen og anskaffer seg motorsykkel.

Et eksperiment viser nå at motorsykkelkjøringen bidrar til å holde føreren ung gjennom stimulering av hjernen, skriver DI.se.

Planer om ny motorsykkel? Se fra DNtvs besøk på årets mc-messe: Related content

Et forskerteam ved Tohoku-universitetet i Japan med Ryuta Kawashima i spissen, har sammen med Yamaha Motor testet 22 menn i 40- og 50-årsalderen. Alle hadde mc-lappen, men ikke kjørt motorsykkel de siste ti årene. De ble delt i to grupper, den ene fikk kjøre motorsykkel daglig, mens den andre måtte fortsette å sykle eller kjøre bil.

Motorsykkelgruppen presterte klart bedre i kognintive tester, hukommelsen ble bedre, og de kjente seg gladere og gjorde færre feil på jobben.

-Man kan forbedre sin mentale tilstand gjennom å pendle med motorsykkel, konkluderer testleder og motorsykkelentusiast Kawashima.

Kanskje noe å argumentere med, om 40-årskrisen skulle møte motstand på hjemmebane?

Er midtlivskrise bra eller dårlig? Diskutér saken under!