Utviklingen av den nye Aston Martin Rapide har nådd sluttfasen, og den eksklusive britiske bilprodusenten melder at debuten kommer mot slutten av året, og at de første kundene vil få sine biler tidlig i 2010.

Rapide debuterte som konseptbil i 2006, og er Aston Martins første ordentlige firedørs sportsbil som settes i produksjon.

Bilder:

Bilen skal inneha merkets kjennetegn med råe ytelser og et elegant ytre, i tillegg til fire skikkelige seter og bagasjeplass.

- Rapide vil bli den mest elegante firedørs sportsbilen i verden. Den kompletterer Aston Martins modellrekke med våre etablerte egenskaper som kraft, skjønnhet og sjel, sier en ubeskjeden Aston Martin-sjef, Dr. Ulrich Bez.

  Produksjonsmodellen skal være ganske tro mot konseptbilen, og den har mye til felles med andre biler fra Aston Martin. De spesielle "svaneving"-dørene er den alene om. Dørene åpnes oppover og utover, før man får tilgang til de lekre individuelle baksetene.

Motoren er en håndbygget versjon av V12-motoren på seks liter. Ytelsene skal ligge på omkring 470 hestekrefter og et dreiemoment på 600 Nm. Bilen er bakhjulsdreven, men noen sprinttider eller toppfart er ennå ikke oppgitt.

Bilen bygges av Magna Steyr i Graz i Østerrike og ventes å debutere på bilutstillingen i Frankfurt i september.

Aston Martin-sjefen frykter tydeligvis ikke konkurranse fra Porsches nye fireseter, Panamera, som kommer allerede til høsten.

- Rapide vil være i en egen klasse, en ekte Aston Martin med høye ytelser og dynamiske kvaliteter som definerer merket, og en luksuriøs sporty grand tourer uten like, sier Dr. Ulrich Bez i en pressemelding.
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.