Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Knud Nielsen/SCANSTOCKPHOTO
Knud Nielsen/SCANSTOCKPHOTO les mer

"Ingen" tror de er dårligere enn snittet

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

To av tre sjåfører mener de er bedre til å kjøre bil enn gjennomsnittet. Bare 3 prosent mener de er dårligere, viser en ny undersøkelse.

Trafikkeksperter mener at norske bilisters overdrevne forestillinger om sine egne evner er livsfarlige og fører til mange ulykker, skriver Dagsavisen.

Les også: Vil ta lusekjørerne

-Nesten alltid den andre
Ingen god nyhet når fellesferien er i gang og titusenvis av norske sjåfører i disse dager er på bilferie med familien.

– Når vi leser skademeldingene er det nesten alltid den andre sjåføren som har skylden fordi han ikke viste hensyn, bråbremset eller kjørte for fort, sier Kurt Isak Undereidet, fagsjef for motorvognoppgjør i If Skadeforsikring.

Også Leif N. Olsen i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund har samme erf#229.

– Årsaken til kollisjonene er andre sjåførers udugelighet. Slik bortforklarer ulykkessjåfører sine egne manglende ferdigheter, sier han.

Mange "veldig gode" sjåfører
Selvtilliten er størst hos menn. Hele tre av fire menn mener de er bedre enn gjennomsnittet, viser en landsomfattende undersøkelse foretatt for If.

46 prosent i undersøkelsen mener de er bedre enn gjennomsnittet, mens 21 prosent sier de er veldig gode sjåfører. 31 prosent anser seg som en gjennomsnittlig sjåfør, mens bare 2 prosent tror de er dårligere enn gjennomsnittssjåføren. Bare 1 prosent mener de er en veldig dårlig sjåfør.

I Østfold finner vi de sjåførene som synes best om seg selv, mens de mest beskjedne finnes i Telemark, Sogn og Fjordane, Nord-Trøndelag og Nordland.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

DNtv Bil