Det eksklusive bilmerket Aston Martins pavilijong i Frankfurt er ikke av de mest synlige og største på den store bilutstillingen, men det betyr ikke at produktene bør gjemmes bort.

Konseptmodellen av den lekre Rapide ble vist første gang i 2006, og forrige uke ble Aston Martins første firedørs seriemodell avduket. Slett ikke ulik den dynamiske konseptmodellen, var det vanskelig å få til et rent bilde av seriemodellen under bilutstillingen. Stadig vekk skulle folk sette seg inn i og posere foran bilen.

En solgt til Norge
Men det er ikke bare skuelystne som sjekker ut bilen. Salgsdirektør i Aston Martins norske importør AS Insignia Thomas Øvreseth, opplyser at de allerede har solgt en bil i Norge.

- Jeg gjorde avtale med en kunde på Frankfurtutstillingen, for levering sommeren 2010, sier Øvreseth til DN.no.

Og hvilken bil kunden kan vente seg! Under panseret på den fem meter lange og nesten to tonn tunge bilen, sitter en V12-motor på seks liter. Denne yter 477 hestekrefter ved 6000 omdreininger og har et dreiemoment på 600 Nm ved 5000 omdreininger. Null til 100 km/t går unna på 5,3 sekunder, og toppfarten er oppgitt til 303 km/t.

Dyr moro
Hva prisen for herligheten blir her på berget, er ikke klart.

- Prisene er ennå ikke bestemt, men basert på estimert utsalgspris i Tyskland på 180.000 Euro, blir norsk pris omkring 2.900.000 kroner med dagens eurokurs, opplyser Øvreseth til DN.no.

Rapide blir den mest eksklusive i en allerede eksklusiv bilklasse bestående av Porsches nye Panamera, Mercedes CLS og BMWs 5-serie GT. Kanskje konkurrerer den mer med sine todørs søsken i Aston Martin-familien når bilen kommer i butikkene.

- De første bilene kommer i markedet i mai 2010, kan Øvreseth fortelle.

Bilder:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.