Genéve: Mercedes kaller sin spareteknologi BlueEfficiency, og under bilutstillingen i Genéve sist uke beviste de, noe overraskende, at teknologien virkelig kan være effektiv.

På Mercedes-standen står nemlig en av våre store favoritter fra fjorårets bilslipp, den nye E-klassen. Den nye utgaven av E 250 CDI slipper nå ut kun 129 gram CO2 per kilometer. Ikke verst for en så stor bil, spesielt ikke når motoren yter så mye som 204 hestekrefter, og bilen har automatgir. Utslippet er altså slanket med ti gram siden motoren kom i 2009.

Se vår test av E 250 CDI på video:

Også hos Mercedes-importøren i Norge kom de nye tallene som en overraskelse under bilutstillingen.

- Vi visste ikke om dette før mandag kveld, sier Johnny Danielsen, direktør for Mercedes-Benz Personbiler Norge i Bertel O Steen.

Passerer BMW
Bilen forbruker under halvliteren på mila, og det er oppsiktsvekkende lavt, og fremsto som komplett umulig for kun kort tid siden. Det er også langt mindre enn BMWs nye 5-serie som kommer om ikke lenge, i tillegg er Mercedesen også sprekere. BMW har vært kjent for å lede an i premiumklassen når det gjelder motoreffektivisering.

- Det er ikke grammene i seg selv som betyr så mye, det viktigste for oss er at forspranget som BMW hadde for to-tre år siden er borte, sier Danielsen til DN.no.

Han vet ennå ikke noe om hva som skjer med de mindre motorene, som i innstegsmodellen E 200 CDI, og kan heller ikke si noe om prisene.

- Vi forhandler med fabrikken om dette nå, sier Danielsen.

Til høsten
Den nye motoren til E-klasse, samt en gjerrig C-klasse med 119 gram per kilometer i utslipp kommer på det norske markedet i september i år.

Les også vår test av E-klasse stasjonsvogn: Ja takk, begge deler

 

På Genéve-messen hadde også den nye E-klasse cabriolet sin Europa-premiere, se video av bilen her:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.