Genéve: Tidligere har vi sett hybridversjoner at BMW X6 og 7-serie, forrige uke debuterte også den nye 5-serien til BMW med et hybridmotoralternativ. Riktignok er det kun på konseptstadiet ennå, men drivlinjen vil helt sikkert komme i produksjon innen ganske kort tid.

Les vår snartest av X6 ActiveHybrid: Særdeles aktiv hybrid

I 5-serien består den hybride drivlinjen av en bensindrevet rekkesekser med turbo, en åttetrinns automatkasse og en elektrisk motor. Besparelsen i drivstoff og CO2-utslipp skal være på mer enn ti prosent. Kanskje ikke så imponerende, men den elektriske motoren er der like mye for å øke ytelsene, slik at bilen blir mer dynamisk og enda sterkere.

Video-sammenligning av gammel og ny 5-serie:

Ren el-drift
Bilen kan også kjøres kun på den elektriske motoren, og den tradisjonelle motoren skrur seg av og på i lyskryss og når bilen stopper.

Det elektriske systemet er spesielt utviklet for denne modellen, og sitter mellom bensinmotoren og girkassen. Motorene er koblet sammen med en automatisk klutsj. Batteriene sitter bak i bilen, og elmotoren yter maksimalt 40 kW. Under bremsing lades batteriene, som så kan brukes til å drive bilen fremover.

Batteriet, som sitter nær bakakselen i bilen, kan også drive andre elektriske systemer i bilen, deriblant klimaanlegget, slik at bilen kan kjøles ned innvendig før motoren i det hele tatt er startet.

Tenker selv
Bilen kan også forutse endringer i kjøreforholdene, ved hjelp av data fra motoren og understellet, samt førerens assistanse-systemer i bilen. I tillegg sammenstiller bilen dette med informasjon fra den valgte ruten i navigasjonssystemet. Energien tilgjengelig i bilen vil deretter bli brukt mest mulig effektivt.

Hvis for eksempel systemet merker at det kommer en nedoverbakke på motorveien, vil ladenivået på batteriet kontrolleres på forhånd, slik at bremseenergien gjennvinnes på en mest mulig effektiv måte. Bilen vil også sørge for at batteriene en fulladet før man når sitt mål, slik at kun den elektriske motoren bringer deg helt frem til målet. BMW mener rekkevidden på denne måten kan økes med opptil 30 prosent.

Les test av den nye 5-serien: Forfinet bayer

 

Her kan du se video fra da vi tok med X6 ActiveHybrid en tur på isen:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.