Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Norbert Reithofer under gårsdagens pressekonferanse sammen med fremtidsvisjonen "Vision EfficientDynamics". BMW
Norbert Reithofer under gårsdagens pressekonferanse sammen med fremtidsvisjonen "Vision EfficientDynamics". BMW les mer

no_topic

BMW med forhjulsdrift

Men ingen grunn til panikk.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

På den årlige resultatspresentasjonen til BMW igår la den tyske bilprodusenten frem tall som viste at selskapet tjente 17,7 prosent mer enn året før, etter å ha solgt nesten 1,29 millioner biler.

Men det mest spennende, og kanskje oppsiktsvekkende, kom da BMW-sjef Norbert Reithofer avslørte litt om fremtiden fra den tyske prestisjeprodusenten.

- Det vil komme forhjulsdrevne BMW-er i småbilsegmentet i fremtiden, sa han blant annet, og siktet til en ny arkitektur som kommende småbiler fra BMW skal dele med Mini. Plattformen debuterer med en ny Mini i 2014.

Alle dagens BMW-er er bakhjulsdrevne eller firehjulsdrevne, mens BMW-eide Mini alle har forhjulsdrift, inntil den nye firehjulsdrevne Countryman debuterer senere i år.

- Vi vet alle at kostnadsstrukturen i småbilsegmentet skiller seg fra den i de større modell-klassene. Vi har intensjoner om å øke profitten i dette segmentet også, sa Reithofer.

Strategien kommer, i tillegg til kostnadsbesparelser, også som følge av etterspørsel etter mer drivstoffeffektive biler, samt strengere utslippskrav i EU.

BMW-entusiaster trenger ikke få totalpanikk, også dagens minstemann, 1-serien, skal visstnok fremdeles beholde bakhjulsdriften.

Her kan du se hva man kan gjøre med en bakhjulsdreven 116d: