Etter at produksjonslinjene har stått stille i over syv uker, ble produksjonen satt i gang igjen i dag tidlig klokken 09.17, ifølge svt.se.

Første bil på samlebåndet var et eksemplar av den nye 9-5. Denne uken skal det produseres 500 biler, men dette skal dobles om tre uker, slik at produksjonen får en årstakt på mellom 50.000 og 60.000 biler. Målet er at produksjonen skal opp i mellom 100.000 til 120.000 biler i året, og da skal Saab kunne tjene penger.

Foreløpig skal det meste av produksjonen være av modellen 9-3, samt før-seriemodeller av den nye 9-5.

Ifjor solgte Saab i General Motors eie 39.000 biler. I februar i år ble det fullbyrdet en avtale der det nederlandske selskapet Spyker Cars kjøper Saab fra GM. Både Saab-sjefen Jan Åke Jonsson og Spyker-sjef Victor Müller var til stede under produksjonsstarten på fabrkken i Trollhättan i dag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.