Saabs nye styreformann, Victor Müller, vil lokke yngre kjøpere til Saab ved å bygge en ny versjon av den klassiske Saab 92, i retrodesign. Saab vil dermed gå i hjulsporene til Volkswagens New Beetle, Mini og Fiat 500.

Dette kom fram under et intervju med det amerikanske nettstedet MotorTrend i forbindelse med bilutstillingen i New York i påsken.

Den opprinnelige Saab 92 var den første modellen til Saab og kom på markedet i 1949, og satte standarden for Saabs design i mange tiår fremover.

En ekte Saab
- Saab 92 er definitivt "the missing link" i Saabs portefølje. Og dette er hva vi ønsker å sende ut på markedet ganske raskt, sa Müller til MotorTrend, og viste frem skisser på bilen.

Ettersom bilen ikke er med i forretningsplanen, må Saab skaffe penger før prosjektet kan lanseres. Pengene som nå finnes i systemet rekker til lansering av suven 9-4x i april 2011, den nye 9-5 stasjonsvognen i juli 2011 og den helt nye generasjonen 9-3 i slutten av 2012.

Les også: Nå produseres Saab igjen

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.