Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Embret Sæter
Embret Sæter les mer

no_topic

BMW X3 gjenfødes

BMW X3 er skaperen av klassen for premium-kompaktsuver. Her er den helt nye modellen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

PARIS: Som første og lenge den eneste modellen blant kompakte suver fra premiumprodusentene, regjerte BMW X3.

Bilen kom på markedet i 2003, og har gjennomgått noen mindre såkalte facelifter siden den tid, men samtidig havnet litt i bakleksa da konkurrentene kom på banen for noen år siden.

Både Mercedes med sin GLK, Volvo med XC60 og Audi med sin Q5 har gitt BMW svært hard konkurranse om kresne kunder i suv-segmentet.

Ifjor lanserte BMW en lillebror i X1, en bil som har solgt svært godt i Norge. Hittil i år er over 1200 biler registrert, og det er ikke mye tvil om at noen av disse kundene kanskje ville valgt en X3, om den var litt nyere. Dagens modell er der registrert drøye 200 biler av hittil i år, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Mot slutten av 2010 kommer altså en helt ny X3, med adskillig rundere og mykere former, som oppleves langt mer moderne enn dagens modell.

Innvendig byr bilen på upåklagelig BMW-følelse, med en god porsjon opplevd kvalitet. Bilen har vokst, og fått større bagasjerom enn utgående modell, noe som har gjort at den nå rommer omkring like mye som en stasjonsvogn i familiebilklassen.

Motoralternativene er velkjente og effektive BMW-motorer, der dieselmotoren på toliter og 184 hestekrefter er den mest aktuelle ved lanseringstidspunktet for det norske markedet. Denne kan leveres med automatkasse. Et viktig kriterium i denne klassen.

I motsetning til lillebror X1 er firehjulsdrift standard på X3, men det er vel ikke utelukket at det kanskje kan komme en bakhjulsdreven versjon etterhvert.

DN.no skal prøvekjøre bilen i slutten av oktober, og kommer tilbake med våre inntrykk da.

DN.no og DNtv er i Paris og dekker den store bilutstillingen som åpnet for pressen torsdag. Følg med for spennende bilnyheter!