Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Illustrasjon
Illustrasjon les mer

no_topic

Vil kapre bilsalget fra Finn

Tysk gigant inntar Norge.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Europas største rubrikkannonseplass på nett for bil, Mobile.de som er eid av giganten Ebay, starter opp i Norge. Målet er økt bruktimport og konkurranse mot Finn.no, skriver Dagens Næringsliv.

Schibsteds pengemaskin Finn.no har vært totalt dominerende for bilanonser på internett i Norge i mange år. Totalt omsatte Finn.no for nær én milliard kroner bare ifjor, med 40 prosents driftsmargin.

I første omgang er det en oversettelse av den tyske databasen med bruktbiler som lanseres i både Norge og Sverige gjennom et samarbeid med bilformidleren Erling Stavheim.

Enklere
– Vi vil gjøre det enklere å importere biler fra Tyskland til Norge. Dette er en langsiktig satsing. Vi har tenkt å bli her lenge. Vi kommer til å bli ekstremt konkurransedyktig på pris – både for private og profesjonelle bilforhandlere, forteller Stavheim til DN.

De tyske annonsene vil ikke bare komme med norsk tekst, men også med ferdig utregnede importavgifter inn til Norge. I tillegg til den tyske basen med rundt 1,4 millioner bruktbiler, vil også den norske versjonen av Mobile.de om kort tid ta inn norske bilannonser.

Vekst i bruktimport
De siste årene har den norske bruktbilimporten jevnt over ligget på rundt 30.000 biler, der BMW, Volvo og Mercedes-Benz har vært de mest populære bilmerkene.

Stavheim mener potensialet er 10-20.000 flere bruktimporterte biler.

Les også: Her er de beste bilene

Mercedes vil bli størst

Bilsalget flater ut