Nye 12 biler har blitt kollisjonstestet av det europeiske krasjtestinstituttet Euro NCAP. Nesten alle får toppkarakter med fem stjerner, noe som er målet for alle nye biler i dag. Den eneste bilen som får fire stjerner er Lancia Voyager, en bil som ikke har noen importør til Norge, men som bygger på Chrysler Voyager. Den er klart bedre enn da Chrysler Voyager ble testet i 2007, men henger ennå litt etter på sikkerhet for både store og små.

To andre modeller i den nye, og utvidede Fiat-familien er også testet. Lancia Thema og Fiat Freemont fikk begge fem stjerner. Sistnevnte er også bygget på amerikaneren Dodge Journey som kom inn i porteføljen etter at Fiat overtok Chrysler.

Beste pickup
 

Det mest oppsiktsvekkende resultatet er av det positive slaget. Pickupen Ford Ranger setter en ny standard for sin klasse med toppkarakteren fem stjerner. Ikke nok med det, den er også den bilen som har fått høyest score for fotgjengersikkerhet noensinne.

- Kjøretøysikkerhet er en kjerneverdi for Ford Motor Company og disse uavhengige testresultatene bekrefter at ikke bare er Ranger det høyest graderte kjøretøy i sin klasse, men en av de høyest graderte kjøretøy Euro NCAP noensinne har vurdert, sier Stephen Odell, toppsjefen i Ford Europa i en pressemelding.

Viktige modeller
Også viktige modeller på det norske markedet har fått svært gode resultater i denne kollisjonstesten. Både Audis nye og mindre suv Q3, BMWs kompakte 1-serie , Mercedes' storsuv M-klassen, flerbruksbilen Opel Zafira og den lille Toyota Yaris oppnår toppkarakter for sitt møte med betongveggen.

 

Les mer om bil her (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.