Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Audi
Audi les mer

Audi med super-småsuv

Her er RS-versjonen av Audi Q3.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Da vi prøvekjørte Audis minste suv Q3 ifjor sommer, fikk vi også prøvd en prototype med den fyrrige 2,5 liters turbomotoren med over 300 hestekrefter under panseret. Motoren finnes allerede under panseret i den lille sportsbilen TT RS, en av våre Audi-favoritter.

Les også: Audis ultimate fartsmaskin

Under den nær forestående bilutstillingen i Beijing viser Audi en konseptbil som viser vei for en kommende RS-modell basert på den lille suven: RS Q3 concept.

Den samme femsylindrede motoren yter i konseptbilen hele 360 hestekrefter. Dermed yter den det samme som TT RS Plus, som ble presentert tidligere i år. Konseptbilen har selvfølgelig en syvtrinns automatgirkasse og quattro firehjulsdrift.

Les også: Audi trimmer sin beste

RS Q3 concept gjør null til 100 km/t på 5,2 sekunder, og har en toppfart på 265 km/t.

I forhold til en vanlig Q3 er bilen senket 25 mm, samt at flere komponenter og designelementer er bygget i karbonforsterket plast. Innvendig er bilen preget av sort skinn, blå alcantara og detaljer i aluminium og den samme plasten.

Prototypen vi kjørte ifjor leverte varene, både på hastighet og lyd, og beviste at plattformen tåler en så kraftig motorisering.

Store bilder: Related content

Se video fra vår prøvekjøring av Q3: