Da vi prøvekjørte Audis minste suv Q3 ifjor sommer, fikk vi også prøvd en prototype med den fyrrige 2,5 liters turbomotoren med over 300 hestekrefter under panseret. Motoren finnes allerede under panseret i den lille sportsbilen TT RS, en av våre Audi-favoritter.

Les også: Audis ultimate fartsmaskin

Under den nær forestående bilutstillingen i Beijing viser Audi en konseptbil som viser vei for en kommende RS-modell basert på den lille suven: RS Q3 concept.

Den samme femsylindrede motoren yter i konseptbilen hele 360 hestekrefter. Dermed yter den det samme som TT RS Plus, som ble presentert tidligere i år. Konseptbilen har selvfølgelig en syvtrinns automatgirkasse og quattro firehjulsdrift.

Les også: Audi trimmer sin beste

RS Q3 concept gjør null til 100 km/t på 5,2 sekunder, og har en toppfart på 265 km/t.

I forhold til en vanlig Q3 er bilen senket 25 mm, samt at flere komponenter og designelementer er bygget i karbonforsterket plast. Innvendig er bilen preget av sort skinn, blå alcantara og detaljer i aluminium og den samme plasten.

Prototypen vi kjørte ifjor leverte varene, både på hastighet og lyd, og beviste at plattformen tåler en så kraftig motorisering.

Store bilder:

Se video fra vår prøvekjøring av Q3:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.